Sosyal Medya

Güncel

Ardan ZENTÜRK / Amerika bizimle savaşmakta kararlı anlamadınız mı?

Ardan ZENTÃœRK - STAR



Dünyanın yeni enerji dengeleri sürecinde Türkiye, “stratejik müttefiki”(!) ABD tarafından kuzey-güney hattında kuÅŸatma altına alındı. Ne demiÅŸti, ErdoÄŸan Nisan 2018’deki o konuÅŸmasında? “Mesele, petrol, altın, elmas, pazar payı olunca bu ülkelerin adeta kan kokusu almış köpekbalığı gibi binlerce kilometre öteden koÅŸup geldiklerini biz çok iyi biliyoruz.” Åžu anda yaÅŸadığımız durum budur ve emperyalizm 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal liderliÄŸindeki direniÅŸimiz nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldığı planlarının tamamını yürütüyor. 

  

Yukarıdaki fotoÄŸraf, 29 Kasım 2018 günü Kıbrıs açıklarında çekildi. ABD’nin LefkoÅŸa Büyükelçisi Kathleen Doherty’i ekibiyle, Amerikan donanmasının korumasında, Kıbrıs Rum yönetiminin yönettiÄŸi ve Türk toplumunun haklarını resmen çaldığıBlok 10 doÄŸalgaz arama sahasında, ExxonMobil’e ait Stena Ä°ceMaxx sondaj gemisinin helikopter sahasındalar. 

FotoÄŸraf, Türkiye’ye net mesajdır. Washington “Burada trilyon dolarlık doÄŸalgaz var, binlerce kilometre öteden geldim, bu zenginliÄŸi sana yedirmem” diyor. Rum-Yunan “vekil devletlerini” kullanarak Türkiye’nin doÄŸal zenginliÄŸinin üstüne çullanmayı planlayan ABD, neden “Rusya’dan S-400 alamazsın” kampanyasını sürdürüyor sanıyorsunuz? Ulusal hava sahasının güvenliÄŸini kimseye muhtaç olmadan saÄŸlayacak bir Türkiye, bu emperyalist saldırıyı bozan tek güç olacak, biliyorlar.  

  

Ukrayna’da emperyalist manevra

Büyükelçi Doherty’nin bu gösterisinden yalnız 13 gün önce, Washington’da bir araya gelen DışiÅŸleri Bakanı Pompeo ile Ukraynalı mevkidaşı Klimkin’in imzaladıkları “stratejik iÅŸbirliÄŸi mutabakatının” enerji bölümü doÄŸrudan Türkiye’yi hedef alıyor, tarihe not düÅŸelim. 

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı açıklamasında iki tarafın, Rus doÄŸalgazını Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akımı 2 ve TürkAkımı boru hatlarını Batı güvenliÄŸi için tehlikeli buldukları ve önlenmeleri için birlikte çalışacakları yer aldı. Niye? Bu sorunun yanıtı da aynı anlaÅŸmanın, “Ukrayna’nın doÄŸal gaz kaynaklarının birlikte geliÅŸtirilmesi ve üretimin artırılması”maddesine dayanıyor. 

Kendi topraklarındaki “kaya gazı” kaynaklarını devreye sokarak 2030’dan itibaren önemli bir enerji ihracatçısı olma yolunda ilerleyen ABD’nin iki ülkede benzer bir çalışmayı baÅŸlatması dikkat çekici:Kaya gazı kaynakları açısından Avrupa’nın en zenginleri Polonya ve Ukrayna…

Amerika, Avrupa güvenliÄŸini bahane ederek Rus gazını devre dışı bırakmayı, ortaya çıkacak açığı ise Polonya/Ukrayna’da üreteceÄŸi kaya gazı ve DoÄŸu Akdeniz’den elde edeceÄŸi doÄŸalgaz ile kapatmayı hedefliyor. 

Bu, trilyon dolarlık bir emperyalist plandır. 

Türkiye DoÄŸu Akdeniz-Suriye hattında ve TürkAkımı ile de enerji dengelerinde bu planı bozan ülkedir.

   

Bizi parçalayana kadar uÄŸraÅŸacaklar  

Silahlandırdıkları PKK’nın hendek-barikat savaşı ve 15 Temmuz kanlı saldırısı ile Türkiye’yi etkisiz hale getiremediler, ekonomiden saldırdıklarında sonuç aldıklarını (Rahip BrunsonörneÄŸinden yola çıkarak) düÅŸünüyorlar. Mutlaka çok kritik bir anda tekrarlayacaklardır. Ekonomi yönetiminin ilk saldırıdan elde edilen deneyimle çok hazırlıklı olması gerekiyor, aksi halde yanarız.

Ama biz yine de durumu net söyleyelim: Ä°srail’in uzantısı bir Kürt devletini kurmadan, Türkiye’nin elini-kolunu, ekonomik saldırılar ve bu saldırıları sokak hareketlerine dönüÅŸtürecek yerli iÅŸbirlikçileri üzerinden kırmadan durmayacaklar…

KılıçdaroÄŸlu’nun tartışmalara yol açan Almanya ziyaretini bu denklemde görün. 

Belli ki, yeri geldiÄŸinde bizimle savaÅŸmayı çok önceden göze almışlar… 

Bekliyoruz, püskürtürüz. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.