Sosyal Medya

MHP iki ilden daha aday göstermeyecek

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre ittifak masasında jestler netleşiyor. Bu konuda ilk işaret MHP'den geldi. Daha önce açıklanan 100 aday arasından Denizli ve Erzurum çıkarıldı. O isimler Denizli'de adaylığı ilan edilen Ebru Leman Kalkan ve Erzurum'da adaylığı ilan edilen Serdar Sevimli'ydi. Şimdilik açıklanan 100 isimden 98'i listede kaldı.



5 KENTTE AK PARTÄ°'DEN MHP'YE DESTEK
 
AK Parti ile MHP arasında yapılan ortak çalışma çerçevesinde, listeler resmen kesinleÅŸene kadar deÄŸiÅŸiklik olabileceÄŸi de kulislerde konuÅŸulanlar arasında. MHP Adana, Mersin, Manisa, Osmaniye ve Isparta'da adaylarını ilan etmiÅŸti. Yerelde ittifak çerçevesinde AK Parti'nin bu illerde MHP'ye jest yapması ve MHP adaylarını desteklemesi bekleniyor.
 
BAÅžVURU SÜRESÄ° 1 AY DAHA UZATILDI
 
Ä°ttifak masasında MHP'nin aday çıkarmayacağı üç büyükÅŸehirdeki ilçeler ve belediye meclis üyelikleri üzerindeki çalışma da sürüyor. O çalışma tamamlandıktan sonra liderlerin onayına sunulacak. Bu arada MHP, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerine baÅŸvuru süresini bir ay daha uzattı. BaÅŸkanlıklar için baÅŸvurulur yine 15 Aralık'ta sona erecek. Ancak Meclis üyelikleri için baÅŸvurular 15 Ocak tarihine kadar sürecek.
 
MHP, BAÄžIMSIZ KAMPANYA YAPACAK
 
Cumhur Ä°ttifakı'yla yerel seçimlere gidilse de MHP bağımsız bir seçim kampanyası yürütecek. Kampanyada en önemli mesajların 7-8 Åžubat'ta Adana'da, partinin 50. KuruluÅŸ Yılı kutlamaları sırasında verilmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.