Sosyal Medya

Güncel

İstanbul ve İlçe adaylarının açıklanacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'da düzenlenecek bir törenle TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı ve 39 İstanbul ilçe belediye başkan adayını resmen açıklaması bekleniyor.



AK Parti'de Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adaylığı için adı geçen Binali Yıldırım'ın 22 Aralık'ta resmen duyurulması bekleniyor. 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı merak ediliyor.

TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım'ın Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için adı geçerken, AK Parti'den henüz bu yönde bir haber gelmedi.

Öte yandan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, isim vermeden Binali Yıldırım'ı iÅŸaret etti. ErdoÄŸan, Venezuela dönüÅŸü yaptığı açıklamada, "Meclis'te bütçe görüÅŸmeleri var. Bütçe görüÅŸmelerini Meclis BaÅŸkanımızın yönetmesinden daha doÄŸal bir ÅŸey olamaz. Ä°stanbul adayı ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atacağız" demiÅŸti.

22 ARALIK'TA AÇIKLANACAK

Habertürk'te yer alan habere göre, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bütçe görüÅŸmelerini iÅŸaret etmesiyle Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayının açıklanması için tarih belirlenmeye baÅŸlandı.

Buna göre, TBMM'deki bütçe görüÅŸmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti'nin Ä°stanbul'da düzenleyeceÄŸi bir törenle TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım'ın ve 39 Ä°stanbul ilçe belediye baÅŸkan adayının isminin resmen açıklanması bekleniyor.

Ä°stanbul'un 39 ilçesinden 25'i AK Parti yönetimindeki belediyelerden oluÅŸurken, 8 belediye baÅŸkanı 3 dönem kuralına takılıyor. Edinilen bilgiye göre, bazı belediye baÅŸkanları diÄŸer belediye yönetimlerine kaydırılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.