Sosyal Medya

Güncel

Kerküklü çiftçiler Saddam döneminde istimlak edilen topraklarını istiyor

Kerkük'te yüzlerce çiftçi, Saddam döneminde haksız şekilde istimlak edilen binlerce dönümlük arazilerin sahiplerine geri verilmesini istedi.



 Irak'ın Kerkük kentinde çiftçiler Saddam Hüseyin döneminde istimlak edilen tarım arazilerinin geri verilmesi için gösteri düzenledi.

Valilik binası önünde toplanan farklı etnik unsurlardan yüzlerce çiftçi, haksız ÅŸekilde istimlak edilen binlerce dönümlük arazilerin sahiplerine geri verilmesini istedi.

Eylemciler attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla Tarım Bakanlığı ve yerel yönetimden bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

- Kerkük'te 300 bin dönümlük tarım arazisine el konuldu

Türkmen Ziraatçılar BirliÄŸi BaÅŸkanı Abdunnasır Abdullah, yaptığı basın açıklamasında, ''Saddam döneminde istimlak edilen arsalarımızı geri istiyoruz.'' dedi.

Kerkük'te Baas Partisi döneminde 300 bin dönümlük tarım arazisine haksız ÅŸekilde el konulduÄŸunu söyleyen Abdullah, ''Arazilerimizi geri almamız için Tarım Bakanlığından destek bekliyoruz. Dedelerimizden kalan tapulu arazilerimizi yeniden ekip biçmek istiyoruz.'' diye konuÅŸtu.

Abdullah yıllarca terör örgütü DEAÅž'ın elinde kaldıktan sonra kurtarılan tarım arazilerinde yeniden üretim yapmak istediklerini belirterek, "DEAÅž'tan kurtarılan bölgelerin yeniden canlanması için devlet desteÄŸine ihtiyaç var.'' dedi.  

-  "Topraklarımız Baas Partisi mensuplarına verildi"

Öte yandan Muhammed Salih isimli Kerküklü çiftçi ise yıllar önce el konulan toprakların gerçek sahiplerine verilmesinin vakti geldiÄŸini söyledi.

Salih, ''Yaklaşık 40 yıl önce yüzlerce dönüm arazimiz istimlak edilerek Baas Partisi mensuplarına verildi. Söz konusu topraklar gerçek sahiplerine verilerek yıllar süren bu haksızlığa son verilmeli.'' diye konuÅŸtu. 

Yıllar önce arsası istimlak edilen Necat Talabani isimli Kerküklü de bu konuya en kısa sürede çözüm bulunmaması halinde sorunların daha da büyüyebileceÄŸini ifade etti.  

Talabani, ''Ä°stimlak edilen topraklarımız ÅŸu an Kerküklü olmayan Baas Partili kiÅŸilerce kullanılıyor. Bu sorun çözülmediÄŸi takdirde toprakların asıl sahipleri ile bu insanlar arasında istenmeyen olaylar yaÅŸanabilir.'' ÅŸeklide konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.