Sosyal Medya

Anket sonuçlarından Muharrem İnce'nin ismi silindi mi?

Sevilay Yılman, bugünkü köşesinin "Muharrem İnce’nin anketlerden ismi çıkarılıyor mu?" alt başlığıyla yayımlanan yazısında "Duyduğumuza göre, CHP'nin İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Sizlerden denk gelen var mı bilmem ben hiç denk gelmedim, anket yapılıyormuş hummalı bir biçimde. Ve bu anketler de bir değil, birkaç firma ile yapılıyormuş" ifadesini kullandı.



"Çok açık söyleyeyim ben inanmadım duyduÄŸum ÅŸeye ama bu duyduÄŸum ÅŸey CHP'liler arasında o kadar fazla konuÅŸulmaya baÅŸlandı ki sizlerle paylaÅŸmayı münasip gördüm. Güya Ä°stanbul'da yapılan tüm anketlerde diÄŸer isimlerden açık ara önde gelen Muharrem Ä°nce olmasına raÄŸmen ismi çıkarılıyormuÅŸ. Dedim ya ben inanmadım" diyen Yılman, ÅŸöyle devam etti:

"Neden? Çünkü soru ÅŸekli belirler sonucu. EÄŸer CHP adına anket yapan ÅŸirketler vatandaÅŸa; "Ä°stanbul'da CHP'nin adayı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusunu yöneltiyorsa —ki doÄŸru ve gerçek sonucu bulmak için sorulması gereken soru da budur- Muharrem Ä°nce'nin adını o anketten silme olasılığı yok. Çünkü birinci mi olur, ikinci mi olur bilemem Ä°nce ismi mutlaka yanıtlar arasında vardır. Ve anketi yapan firmalar da vatandaşın verdiÄŸi bu cevabı mutlaka deÄŸerlendirmeye katmak zorundadır. Ama KılıçdaroÄŸlu'nun direktifleri doÄŸrultusunda vatandaÅŸa soru sorarken, önceden belirlenen isimler vatandaşın önüne konuluyorsa. Zaten Muharrem Ä°nce'nin çıkma olasılığı yok! Çünkü aylar evvel kafasında sildiÄŸi Muharrem Ä°nce ismini Kemal KılıçdaroÄŸlu zinhar o listeye koydurtmaz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.