Sosyal Medya

Güncel

İtalya-AB bütçe kavgasının faturası göçmenlere çıktı

İtalya'da hükümet, 2019 bütçesinde göçmenler için ayrılan 30 milyon avroyu geçen sağlık fonunu kaldırmayı planlıyor.



Ä°talya'da hükümetin, 2019 bütçesi nedeniyle Avrupa BirliÄŸi (AB) ile yaÅŸadığı krizi çözmek için göçmenlerle ilgili kemer sıkma politikaları uygulayabileceÄŸi bildirildi.

La Repubblica gazetesi, devlet bütçesinde yapılacak kesintilerin göçmenlere de yansıyacağını öne sürdü.

Haberde, Ä°talyan yasalarına göre göçmenlerin saÄŸlık hizmetleri için ayrılan 30 milyon avroyu geçen fonun kaldırılmasının planlandığı iddia edildi.

Aşırı saÄŸ görüÅŸlü Lig ve sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi (M5S) partilerinin iktidarda olduÄŸu koalisyon hükümetinin, kemer sıkma politikaları kapsamında ÅŸimdiye kadar sadece ulusal saÄŸlık hizmetlerine kayıtlı olmayan göçmenler için ayrılan fonu ülkedeki bölgesel yönetimlerin baÅŸka amaçları için de kullanımına açmayı öngördüÄŸü belirtildi.

Öte yandan, Ä°talyan Sanayiciler Konfederasyonu (Confindustria) BaÅŸkanı Vincenzo Boccia, Torino kentinde katıldığı organizasyonda yaptığı konuÅŸmada, hükümetin bütçe krizine artık çözüm bulması gerektiÄŸini söyledi.

Boccia, "Conte (BaÅŸbakan Giuseppe Conte), baÅŸbakan yardımcılarını ikiÅŸer milyar avroluk kesinti yapmaları için ikna etsin ya da istifa etsin." dedi.

Confindustria'nın, Ä°talya'nın gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 65'ine denk gelen, 3 milyon firmayı bünyesinde bulundurduÄŸuna dikkati çeken Boccia, "siyasetin sadece siyasetçilere bırakılmayacak kadar önemli olduÄŸunu ve sabırlarının artık sınıra geldiÄŸini" ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.