Sosyal Medya

Devlet Başkanı itiraf etti: Marihuana kullandım

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçen ay Singapur'da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Zirvesi ile ilgili skandal bir açıklama yaptı.



Filipinler Devlet BaÅŸkanı Rodrigo Duterte'nin uzun bölge zirvelerinde ayakta kalmak için marihuana kullandığı söylemesi tartışma yarattı.

Duterte, bir ödül töreninde GüneydoÄŸu Asya Ülkeleri BirliÄŸi'nin (ASEAN) geçen ay Singapur'da düzenlenen zirvesine deÄŸindi.

Gün boyu süren toplantılara katılmanın zahmetli bir iÅŸ olduÄŸunu ifade eden 73 yaşındaki Duterte, zirvede uyanık kalmak için marihuana kullandığını dile getirdi.

Şaka yaptığını dile getirdi

Daha önce de birçok kez pervasızca ve düÅŸünmeden konuÅŸtuÄŸu bilinen Filipinler Devlet BaÅŸkanı, bu açıklamasının hemen ardından gazetecilere ÅŸaka yaptığını söyledi.

Filipinler'de Duterte yönetimi sırasında güvenlik güçlerinin uyuÅŸturucuyla mücadele kapsamında yürüttüÄŸü operasyonlarda öldürülen ÅŸüpheli sayısı 5 bine dayanmıştı.

Duterte, uyuÅŸturucuyla mücadele çerçevesinde gerek görüldüÄŸünde ÅŸüphelilerin dahi vurulabileceÄŸini açıklamıştı. Filipinli ve uluslararası insan hakları örgütleri, Duterte hükümetini bu nedenle sert dille eleÅŸtirerek hükümetin "insanlığa karşı suç" iÅŸlediÄŸini savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.