Sosyal Medya

Güncel

Liseden mezun olamayanlara ikinci ÅŸans

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile bir yükseköğretim programını kazanan ancak tek ders veya staj bitirme sınavına katılamadığı ya da başarısız olduğu için mezun olamayan lise öğrencilerine yeni sınav hakkı verildi.



Edinilen bilgiye göre, Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla illere gönderilen yazıda, eylülde yapılan tek ders veya staj bitirme sınavına katılamayan ya da bu sınavlarda baÅŸarısız olduÄŸu için mezun olamayan, 2017-2018 eÄŸitim ve öÄŸretim yılı lise son sınıf öÄŸrencilerinden üniversiteyi kazananlar ve geçici kayıt yaptıranlar olduÄŸu belirtildi.

Bu öÄŸrencilerin, mezun olmaları durumunda, yerleÅŸtirildikleri yükseköÄŸretim programlarına ÖSYM'nin 2018-YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu'na göre 31 Aralık'a kadar kesin kayıt yaptırabilecekleri hatırlatıldı.

BÄ°R SINAV HAKKI DAHA
Bu kapsamda, 2018-YKS sonuçlarına göre, bir yükseköÄŸretim programını kazanan ve geçici kayıt yaptıran öÄŸrencilerin mezun olamadıkları için yaÅŸadıkları maÄŸduriyetlerin giderilmesinin uygun olacağı ifade edildi.

Bu öÄŸrencilerin yükseköÄŸretim kurumlarındaki geçici kayıtlarının kesin kayda dönüÅŸebilmesi için öÄŸrenimine devam ettiÄŸi halde tek dersten sorumluluÄŸu bulunanlar ile staj bitirme sınavına girmesi gerekenlere bir sınav hakkı daha verilmesi, yükseköÄŸretime kayıt süresi dikkate alınarak bu sınavın 21 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar, okul müdürlüklerince sorumluluk sınavları esaslarına göre yapılması ve baÅŸarılı olanlara diploma düzenlenmesinin uygun olacağı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.