Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin liderliÄŸi Orta DoÄŸu'da bir engel

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Vatikan'da Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ile yaptığı görüşmede Orta Doğu saorununu ele aldı.



atikan'daki Papalık Sarayı'nda yapılan görüÅŸme yaklaşık 20 dakika sürdü. Ä°talyan haber ajanslarında yer alan haberlere göre, Abbas, Papa'ya hitaben "Bu Noel döneminde barış için dua ediyoruz ve size güveniyoruz." diye konuÅŸtu. Papa Franciscus da Filistin liderine Orta DoÄŸu'da barışa yönelik mesajlarını iletti.

GörüÅŸme sırasında Abbas'ın eski Kudüs'ü gösteren bir resmi, Papa'nın da 1600'lü yıllarda San Pietro Bazilikası'nı betimleyen bir madalyonu karşılıklı olarak hediye ettikleri belirtildi.

Öte yandan Abbas, Ä°talyan La Stampa gazetesinde yayımlanan röportajında Orta DoÄŸu'da barışa ulaÅŸmak için artık sadece ABD'nin yetmeyeceÄŸini vurguladı.

Filistin Devlet BaÅŸkanı, "ABD, Orta DoÄŸu'da tek ara bulucu olamaz. Filistin'e karşı sürekli cezai yaptırımlar uygulayan bir devlet ara bulucu olamaz. ABD'nin liderliÄŸi Orta DoÄŸu'da bir engel. Mevcut ABD yönetimiyle iÅŸ birliÄŸine devam etmek istemiyoruz ve onların uluslararası hukuka meydan okuyan ÅŸartlarıyla hem fikir olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Rusya dahil diÄŸer devletlerin desteÄŸiyle Ä°srail ile doÄŸrudan diyaloÄŸa hazır olduklarını kaydeden Abbas, ancak Ä°srail'in müzakerenin iki devletli bir çözümden baÅŸlamasını anlaması gerektiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.