Sosyal Medya

Güncel

'Maceracı' konuştu: İsimlerini tek tek sıraladı

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan, kapatılan Samanyolu televizyonunda "Maceracı" isimli programı sunan Murat Yeni, savcılık ifadesinde örgütün etkinliklerinde kendilerini vitrin olarak kullandığını anlattı.



Erzincan Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına yönelik soruÅŸturma kapsamında 21 Kasım 2018'de Ä°stanbul'un Esenyurt ilçesi Piri Reis Mahallesi'ndeki evinde yakalanıp Erzincan'a getirilen Murat Yeni'nin "terör örgütü üyesi olmak" suçundan ÅŸüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Yeni'nin, örgütün faaliyetlerine katılarak, sunuculuÄŸunu yaptığı televizyon programı vesilesiyle geldiÄŸi Erzincan'da "himmet" adı altında vatandaÅŸlardan para topladığı ve sosyal medya hesaplarından örgütü övücü ifadeler kullandığı öne sürüldü.

Savcılık ifadesinde, örgütün medya yapılanması ve örgüt üyelerinin bu yapılanma içerisinde tasnif edilmelerine iliÅŸkin bilgiler aktaran Yeni, ÅŸunları ifade etti:

"Ben, hatırladığım kadarıyla iki ya da üç kez kanalda cemaat sohbet toplantısına katıldım. Bu sohbetlerin büyük kısmı kanalda gerçekleÅŸirdi. Katılmış olduÄŸum sohbet toplantılarına benim dışımda yemek programı sunucu Oktay Usta, Sır Kapısı programını sunan Reha Yeprem, tarihçi Talha UÄŸurluer, sanatçı Gökmen Ürü, programcı Asım Yıldırım ve radyocu Asım BozkuÅŸ gibi ÅŸahıslar katılırdı. Sohbet grubumuz benim gibi medya önünde olan ve sunuculuk yapanlardan oluÅŸuyordu."

maceracı

"ÖRGÜT BÄ°ZÄ° VÄ°TRÄ°N OLARAK KULLANDI"

Murat Yeni, hazırlamış olduÄŸu "Maceracı" isimli programdan dolayı ülke genelinde tanınan ve sevilen bir simaya sahip olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"Düzenlenen etkinliklerde ÅŸahsımın seçilmiÅŸ olmasını vitrin pozisyonuma baÄŸlıyorum. Katıldığım söz konusu etkinlikleri düzenleyen kesimin daha çok FETÖ'ye müzahir iÅŸletme ve kuruluÅŸlar olması yine bu örgüte müzahir televizyon kanalında program yapıyor olmama baÄŸlıyorum. Örgüt söz konusu etkinlikleri düzenlemekle mensup olanlar ile halkı kaynaÅŸtırmada bizi de vitrin pozisyonunda kullanıyordu. Etkinliklerden beklediÄŸi fayda da bundan ibaret."

Program bütçelerinin kısıtlı olması sebebiyle gittikleri illerde FETÖ'nün yurt ve okullarında konakladıklarını belirten Yeni, masrafların bir kısmının ise yine örgüt kuruluÅŸları ve iÅŸletmelerince karşılandığını aktardı.

Yeni, ifadesinde profesyonel sunuculuk yaptığını bildirerek "Çekim yapacağım iller ve o ildeki esnafı Samanyolu televizyonunda konu araÅŸtırmacısı olarak görev yapan Ä°lyaz Nayir belirlerdi. Biz de o ile gittiÄŸimizde bu kiÅŸinin saÄŸladığı irtibatla görüÅŸür çekim yapardık." ifadesini kullandı.

GeçmiÅŸte bir röportajında örgütün önemli isimleri hakkında söylediÄŸi övücü sözleri sorulan Yeni, "O gün itibarıyla ben örgütün gerçek yüzünü görememiÅŸtim. O döneme kadar tanıdığım bu yapıya mensup insanları hep Anadolu'da börek açan anneler, temiz yüzlü çocuklar, eÄŸitim gönüllüsü insanlar olarak bilirdim. Bu ÅŸok ortamında birden bu insanlardan kopup farklı ve daha saÄŸlıklı analiz yapabilme imkanımız bulunmamaktaydı." ÅŸeklinde savunma yaptı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Yeni, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza HakimliÄŸince 29 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konulmuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.