Sosyal Medya

Bosna'nın ünlü komutanı Oric beraat etti

Bosna Hersek Temyiz Mahkemesi, Bosna'daki savaşta Sırp sivillere yönelik savaş suçu işlediği iddiasıyla yargılanan eski Boşnak komutan Naser Oric hakkında beraat kararı verdi.



Mahkemeden yapılan açıklamada, savaÅŸ sırasında Bratunac ve Srebrenitsa'da Sırp sivilleri öldürdüÄŸü iddiasıyla hakim karşısına çıkarılan Oric ile aynı davada yargılanan Sabahudin Muhic'in suçsuz bulunduÄŸu ifade edildi.

Bosna'daki savaÅŸta ülkenin doÄŸusundaki Srebrenitsa bölgesinde görev yapan Oric ile eski BoÅŸnak asker Muhic, Sırp esirlere yönelik savaÅŸ suçu iÅŸlemekle suçlanıyordu.

BoÅŸnaklar arasında "efsane komutan" olarak da anılan Oric, daha önce Sırpların benzer suçlamaları nedeniyle Hollanda'nın Lahey ÅŸehrindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinde (ICTY) de yargılanmış ve suçsuz bulunmuÅŸtu.

Bosna Hersek Mahkemesi Temyiz Konseyi ise eski BoÅŸnak komutan Oric hakkında 9 Ekim 2017'de verilen beraat kararına Savcılığın yaptığı itirazı haklı bularak 8 Haziran'da kararı bozmuÅŸ ve yeniden yargılamaya hükmetmiÅŸti.

Bu arada, Saraybosna'daki mahkeme binasının önünde toplanan yüzlerce BoÅŸnak, Oric hakkındaki kararın açıklanmasını bekledi.

Ellerinde, "Suçlu deÄŸil kahraman" ve "Suçluyla kurban bir tutulamaz" yazılı dövizler taşıyan kalabalık, beraat eden Oric'e mahkeme binası önünde sevgi gösterisinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.