Sosyal Medya

Güncel

Putin ile Trump, G20 zirvesinde ‘ayaküstü’ görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump’ın G20 zirvesinde ‘ayaküstü’ karşılaşacaklarını söyledi.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarının Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın G20 zirvesinde ayaküstü karşılaşıp karşılaÅŸmayacağı sorusuna, "Elbette ki tüm katılımcılar ayaküstü karşılaÅŸacak" yanıtını verdi.

Ä°ki liderin Arjantin'deki G20 zirvesinde yapılması planlanan görüÅŸmesi ABD tarafından iptal edildi. ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın iptal kararını ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly ile yaptığı görüÅŸmeden sonra aldığı bildirilmiÅŸti.

Ä°ptal kararını yorumlayan Peskov ise, Putin'in G20 zirvesindeki faydalı görüÅŸmeler için ek olarak 2 saati olacağını ifade etmiÅŸti.

‘PUTÄ°N'Ä°N SUUDÄ° ARABÄ°STAN ZÄ°YARETÄ°NÄ°N HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR, HENÜZ NET BÄ°R TARÄ°H YOK'

Rusya liderinin Suudi Arabistan programıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Peskov, Putin'in bu ülkeye ziyaret programıyla ilgili hazırlıkların devam ettiÄŸi, ancak ziyaretin yapılacağı tarihlerin henüz netleÅŸmediÄŸini aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.