Sosyal Medya

Güncel

Nihat Hatipoğlu: Sayın Erdoğan'dan adaylık teklifi aldım

AK Parti adayları büyük oranda açıklandı. Halen açıklanmayan 20'ye yakın şehir var. Kulislerde aday olarak adı geçenlerden biri de İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu. Radyo Viva'da Ebru Yaşar'ın konuğu olan Hatipoğlu iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine belediye başkanı olması için adaylık teklifi yaptığını söyleyen Hatipoğlu, 2014'te de böyle bir teklif aldığını belirtti.



Yaptığı program ve programlarda vatandaÅŸları Ä°slam dininin gereklilikleri konusunda bilgilendiren, hurafalere karşı uyaran Ä°lahiyatçı Prof. Dr. Nihat HatipoÄŸlu, Ebru YaÅŸar'ın Radyo Viva'daki programına konuk oldu.

YaÅŸar, HatipoÄŸlu'na son zamanlarda siyaset kulislerinde sıkça konuÅŸulan "Adaylık teklifini" sordu.

YaÅŸar'ın "CumhurbaÅŸkanımız sizin ne kadar sevildiÄŸinizi, Reis-i Cumhur size siyasete girme teklifinde bulunmuÅŸ duyduÄŸumuza göre, nasıl geçti konuÅŸma, siz bu konuya nasıl yaklaÅŸtınız, sizden dinlemek isterim" sorusu üzerine Nihat HatipoÄŸlu, "Tabii bir kısmı özel. Sayın CumhurbaÅŸkanımız çok naif bir insan, çok beyefendi bir insan" dedi.

"Ben onu seviyorum, bunu herkes de biliyor. Siyaset dışı bir ÅŸey bu yani. Hem ülkemizin CumhurbaÅŸkanı hem de imam hatip kökenli, benim gibi. O ayrı bir sempati oluyor benim için. Bir de samimi olduÄŸuna inanıyorum ama bunları parantez içi-siyaset dışı ifade ediyorum. KonuÅŸmalarımız oldu tabii, o anlatmadan ben anlatmam" diyen HatipoÄŸlu, devamında kendisine gelen teklifi doÄŸrulayarak ÅŸunları söyledi:

— Anlatmam doÄŸru olmaz, bu konuda belli bir edep var ama özetini söyleyeyim. Tabii ki Diyarbakırlı olduÄŸum için, orada büyüdüÄŸüm için. Ä°lk 15 yılımı ben orada geçirdim, benim babam da müftüydü. 2 dedem de müftüydü yani, aile hep hoca bizim. 15 yıl oralarda kaldım geri kalan ömrümün bütün bölümünü Ege tarafında geçirdim. UÅŸak, Afyon, Ä°zmir. 10 yıl Ä°zmir'de kaldım, sonra 30 yıldır da Ankara'dayız. Sanıyorum CumhurbaÅŸkanımız o bölgeyi kucaklaÅŸtırmak için, insanlarla kucaklaÅŸmak, insanları bir araya getirmek, siyaset her ÅŸey deÄŸildir, vicdan, insanlık çok daha önemli. Din müthiÅŸ bir güçtür yani. Din bir çimentodur her ÅŸeyi birleÅŸtiren. O vasıtayla "Siz orada insanlarımızı kucaklaÅŸtırabilir, bir araya getirebilir misiniz?" anlamında çok kritik ama aynı zamanda onurlandıran bir teklifte bulundu.

2014'TE YAPILAN TEKLÄ°FÄ° DE Ä°LK KEZ ANLATTI
- 2014'te de bu teklif vardı. Belediye baÅŸkanlığı için bu dönemde de vardı. Ben ÅŸunu ifade ettim kendilerine, "Tabii ki sizin böyle bir teklifiniz beni onurlandırır, çünkü uzun bir görüÅŸmemiz oldu. Daha önce de olmuÅŸtu. Beni onurlandırıyorsunuz" dedim. Yani sizin tarafınızdan böyle bir göreve aday gösterilmem ÅŸereftir benim için. TeÅŸekkür ederim. O da çok naif bir insan, "Ben senin görüÅŸünü almak istiyorum bu konuda" dedi. Ben izah ettim çok önemli bir görev yapıyorum din adına, din alanı çok önemli. Ramazanda, iftarda ve diÄŸer zamanlarda on binler toplanıyor, ben on binlerce insanla namaz sözü aldırıyorum, günah iÅŸlememe sözü aldırıyorum, sözü Allah'a veriyorlar bize deÄŸil tabii de. Ama ben farklı bir ÅŸey yapıyorum, benim yaptığım din programı deÄŸil. Sadece bu ülkede gereken bir program ve insanları birleÅŸtiriyorum. Åžimdi hangi siyasi partiden olursa olsun beni gören herkes diyor ki "Bizim ailemizin hocasısınız". Åžimdi herkese hitap ediyorken birden bire bir ÅŸehre gitmek, orada kalmak veya siyasi bir isimle isimlendirilmek acaba dini hizmetime zarar verir mi benim bütün derdim o.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.