Sosyal Medya

Güncel

'İran, Rusya ve Türkiye'nin iş birliği Asya için bir çözüm modeli olabilir'

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "İran, Rusya ve Türkiye'nin bölgesel sorunlara çözüm getirme konusundaki iş birliği Asya için bir çözüm modeli olabilir." dedi.



Ä°ran Meclis BaÅŸkanı Ali Laricani, Türkiye, Rusya ve Ä°ran'ın bölgesel krizler için geliÅŸtirdiÄŸi iÅŸ birliÄŸi mekanizmasının Asya'daki ekonomik ve siyasi sorunların çözümü için de model olarak kullanılabileceÄŸini belirtti.

Ä°ran Meclis BaÅŸkanı Laricani, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 11. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiÄŸi Ä°stanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asya'nın güvenlik ve siyasi alanlarda ciddi zorluklarla karşı karşıya olduÄŸunu ifade eden Laricani, bu zorlukların çok taraflı iÅŸ birlikleri sayesinde çözüme kavuÅŸturulabileceÄŸini belirtti.

Sorunların bir anda çözülemeyeceÄŸini ancak iÅŸ birliÄŸi mekanizmalarının geliÅŸtirilmesi gerektiÄŸini vurgulayan Laricani, "Ä°ran, Rusya ve Türkiye'nin bölgesel sorunlara çözüm getirme konusundaki iÅŸ birliÄŸi Asya için bir çözüm modeli olabilir. Bu model bölgede ekonomi, güvenlik ve siyasi iÅŸ birlikleri ÅŸeklinde geniÅŸletilebilir." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.