Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Aramıza kimse düşmanlık tohumu ekemez

Şırnak'ta düzenlenen etkinliğe katılan eski Başbakan Davutoğlu, açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 'Aramıza düşmanlık tohumu ekmeye kimsenin gücü yetmez' dedi.



Şırnak'ta düzenlenen etkinliÄŸe katılan eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, açıklamalarda bulundu. DavutoÄŸlu, "Aramıza düÅŸmanlık tohumu ekmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Şırnak'ta, Ä°lim Yayma Cemiyeti'nin 'DuruÅŸ KonuÅŸmaları, Bilgi Bilinç ve Ahlak' etkinliÄŸinde hitap eden eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, "Bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmez. Aramıza düÅŸmanlık tohumu ekmeye kimsenin gücü yetmez Allah'ın izniyle. Her zaman söylediÄŸim gibi ben Alparslan'ın ordusunda bir Kürt, Selahattin'in ordusunda bir Türk olmak isterdim" dedi.

Ä°lim Yayma Cemiyeti'nce Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nin konferans salonunda 'DuruÅŸ KonuÅŸmaları, Bilgi Bilinç ve Ahlak' etkinliÄŸi düzenlendi.

EtkinliÄŸe eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve eÅŸi Sare DavutoÄŸlu, Şırnak Valisi Mehmet AktaÅŸ, Belediye BaÅŸkan Vekili Turan BedirhanoÄŸlu, Ä°lim Yayma Cemiyeti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yavuz Baysan ve bazı il yöneticileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından baÅŸlayan etkinlikte Ahmet DavutoÄŸlu, konuÅŸma yaptı. 'DuruÅŸ: Gençlerle Yüz Yüze' kitabından bahseden DavutoÄŸlu, "15 Temmuz gecesi bu hain çete; bütün bir millete, ülkeye, devlete karşı olabilecek en büyük insanlık suçlarından birini iÅŸlemeye kalkıştığı zaman bir taraftan televizyonlarda direniÅŸ çaÄŸrısında bulunurken, bir taraftan uluslararası televizyonlarda bağıran 'Türkiye'de darbe oldu' diye çığırtkanlıklar yapanlara cevap vermeye çalışırken, biraz üzerinde düÅŸündüm. Bu gençlere yani sokaÄŸa çıkan ve tanklara karşı direnen gençlere karşı bir borcumuz var; ÅŸehit olanlara, gazi olanlara. Onlarla bir hasbihal etmek istedim. Ama yine bu ülkenin çocukları olmakla birlikte devÅŸirdikleri yerlerde son derece yanlış bilgiyi sapkın bilgi anlayışı çerçevesinde kendi halkına karşı en zalim yöntemi kullanan, kullanılmasına sebep olan bu nifaklara karşı gençlerimizin bir daha böyle tuzaklara düÅŸmemesi için bir çaba göstermek lazım, diye düÅŸündüm" diye konuÅŸtu.

"ARAMIZA DÜÅžMANLIK TOHUMU EKMEYE KÄ°MSENÄ°N GÜCÜ YETMEZ"

Hendek ve çukurlarla mücadele edilirken, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde başından geçen olayı anlatan DavutoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Diyarbakır Ulu Camii'nde toplanan kalabalığa ÅŸöyle seslendim. Torosların yiÄŸit Türkmen obalarından Diyarbakır'ın yiÄŸit Kürt aÅŸiret obalarına selam ettim ve o anda binlerce Diyarbakırlı, 'Selamun aleyküm' diyerek meydanı inletti. Bizi birbirimize baÄŸlayan ÅŸey o selamdır ve o selam var oldukça, yüreÄŸimizde birbirimize duyduÄŸumuz o muhabbet var oldukça, bizi birbirimize baÄŸlayan o tarihi medeniyet bağı var oldukça, bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmez. Aramıza düÅŸmanlık tohumu ekmeye kimsenin gücü yetmez Allah'ın izniyle. Her zaman söylediÄŸim gibi ben Alparslan'ın ordusunda bir Kürt, Selahattin'in ordusunda bir Türk olmak isterdim. Tarihte hiçbir zaman görmezsiniz ki Türk kimliÄŸi ile Kürt kimliÄŸinin karşıt olarak çatışmış olsun. Böyle bir geçmiÅŸ yok. Bizi bir arada tutacak olan ÅŸey önce bu bilinçtir; ortak vatandaÅŸlık gibi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.