Sosyal Medya

Güncel

AKOM'dan İstanbullulara hava durumu uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, soğuk ve fırtınalı havanın cumartesi gününe kadar devam edeceği uyarısında bulunuldu.



Ä°stanbul için bir son dakika hava durumu uyarısı daha geldi. Ä°BB AKOM'dan yapılan açıklamada, "Ä°stanbul'da dün öÄŸle saatlerinden itibaren etkili olan, soÄŸuk hava, fırtına ve kuvvetli yağışların yaÅŸandığı kış havasının hafta sonuna (Cumartesi) kadar devam etmesi bekleniyor." denildi.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž GEÇÄ°ÅžLERÄ°

Açıklamada, ÅŸu uyarılarda bulunuldu:

Fırtına ÅŸeklinde (45-75 km/s) esen rüzgar ile birlikte aralıklarla kuvvetli yağış geçiÅŸlerinin yaÅŸanması beklenirken hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarının 7-10 derece aralığında mevsim normalleri altında seyredeceÄŸi tahmin ediliyor.

DtKnXFsXgAErO4m

METEOROLOJÄ°'NÄ°N SON HAVA DURUMU RAPORU

Akdeniz kıyıları baÅŸta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde yarın saÄŸanak beklenirken, Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer ÅŸiddetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamaya göre, yarın yurdun çeÅŸitli bölgelerinde etkili olacak yağışların yaÄŸmur ve saÄŸanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü saÄŸanak, Batı ve DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimleri, DoÄŸu Anadolu'nun doÄŸusu ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması öngörülüyor.

Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, DoÄŸu Akdeniz, DoÄŸu Anadolu'nun güneyi ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi ile Adapazarı çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer ÅŸiddetli (51-100 kilogram/metrekare) yağış olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise Batı Karadeniz'in batısı, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtınamsı rüzgar (40-60 kilometre/saat) ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.
Denizlerdeki hava durumuna bakıldığında, Kuzey ve Orta Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtına öngörülüyor.

ADALARA POYRAZ ENGELÄ°

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Gökçeada ve Bozcaada'ya, poyraz nedeniyle deniz ulaşımı saÄŸlanamıyor.

SoÄŸuk ve yağışlı havanın yanı sıra poyrazın da etkili olduÄŸu Çanakkale'de, GestaÅŸ firmasınca Kabatepe- Gökçeada ve Geyikli- Bozcaada feribot seferleri yapılamıyor. Kuzey Ege Denizi'nde poyraz nedeniyle oluÅŸan dalgaların, Gökçeada'nın Kuzu Limanı mevkisindeki dalgakırana çarptığı görüldü. Feribot seferleri yapılamadığı için GestaÅŸ'a ait 'Gökçeada-1' gemisinin de Kuzu Limanı'nda iskeleye baÄŸlı durduÄŸu belirtildi.

Çanakkale- Eceabat, Çanakkale- Kilitbahir, Lapseki- Gelibolu seferleri ise yapılabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.