Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya darbe üstüne darbe: 40 üs kuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) terör örgütü PKK'ya Kuzey Irak'ta büyük darbe vurmaya devam ediyor. Hakkari'den sınır ötesine geçen birlikler 40 kilometrelik alanda güvenliği sağladı.



Åžemdinli-Derecik hattının Irak tarafındaki Hakurk ile Bradost bölgelerini tam ortadan kesen güzergâh boyunca PKK'lı teröristlerin yuvalandığı kamplar yerlebir edildi. Ortalama 2 bin 500 rakımlı daÄŸların zirvesindeki o kamplara ise TSK geçici askeri üs noktaları kurdu.
 
O BÖLGEYÄ° TERÖRÄ°STE DAR ETTÄ°LER
 
SavaÅŸ uçakları Kuzey Irak'ın Zap, AvaÅŸin-Basyan ve Hakurk bölgelerini sık sık bombalarken, Mehmetçik ise karadan Kandil'e doÄŸru ilerlemeye devam ediyor. Sınırötesinde stratejik önemi yüksek bir ÅŸerit boyunca 40 üs noktası kuran TSK, bunları da sıkı bir istihkâm çalışmasıyla birbirine baÄŸladı. Lojistik olarak da tahkim edilen üsler PKK'nın hareket alanını zorlaÅŸtırmasının yanında terör bölgesinden Türkiye'ye yönelik kaçak geçiÅŸleri de büyük ölçüde önledi. TSK'nın üs kurarak kalıcı hale geldiÄŸi yerlerden çekilen PKK'nın gelir kaynakları da engellendi. Bölgedeki köylülerden sözde 'yol ve hizmet vergisi' adı altında düzenli haraç toplayan örgüt artık bu haracı toplayamıyor.
 
ORADA KONTROL BÄ°ZDE
 
Kani Rash, Bermiza, Bani, Kavet, Naya, Sur, Alakan ve Mavana kasabalarını PKK'ya dar eden Mehmetçik, bölgeye hakim noktalara yerleÅŸti. MehmetçiÄŸin güvenliÄŸi ve geçiÅŸ yollarının kontrolünü saÄŸlayan geçici üs bölgeleri aynı zamanda kara operasyonları için de lojistik destek saÄŸlıyor. Geçici üsler MehmetçiÄŸin ilerleyiÅŸiyle birlikte farklı noktalara taşınıyor. Ä°ntikalin hızlı bir ÅŸekilde sürdürülebilmesi için anlık mühimmat desteÄŸi operasyon bölgelerine bu noktalardan aktarılıyor. Kandil'e doÄŸru ilerleyen operasyonların gidiÅŸatı da bu noktalardan koordine ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.