Sosyal Medya

Güncel

Clinton: Trump Kaşıkçı örtbasının bir parçası

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı ve 2016 Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta olanların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir başkanımız (Donald Trump) var." dedi.



Clinton, eÅŸi eski ABD BaÅŸkanı Bill Clinton ile Kanada'nın Toronto kentinde yaptıkları konuÅŸmada, ABD BaÅŸkanı Trump'a yüklendi.
 
Hillary Clinton, Trump'ın Cemal Kaşıkçı cinayetindeki tavrına deÄŸinerek, "Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta olanların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir baÅŸkanımız var." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
 
ABD BaÅŸkanı Trump'ın Kaşıkçı konusunda Suudi Arabistan ile karşı karşıya gelmekten çekindiÄŸini belirten Clinton, "Bu durum, ABD'nin iÅŸ sözleÅŸmeleriyle ilgili deÄŸil, kendi kiÅŸisel baÄŸlantıları ile ilgili. Hem BaÅŸkan hem de damadı Jared Kushner'ın aileleri ve ÅŸirketlerinin Suudi Arabistan Krallığı ile ne kadar ticari çıkarı olduÄŸunu bilmiyoruz." diye konuÅŸtu.
 
KAÅžIKÇI CÄ°NAYETÄ° VE TRUMP
 
Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda Suudi Arabistan'dan gelen bir grup tarafından öldürüldüÄŸünün ortaya çıkmasının ardından ABD-Suudi Arabistan iliÅŸkileri yeniden mercek altına alınmıştı. 
 
Trump ise bir taraftan Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabileceÄŸini dile getirirken diÄŸer taraftan ikili iliÅŸkileri bozmak istemediÄŸi sinyalini vermiÅŸti. Trump, bu süreçte Suudi Arabistan'a 110 milyar dolarlık silah satışını ve bu ülkenin ABD'ye yatırımlarını savunmuÅŸtu.
 
Trump'ın damadı Kushner ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yakınlığı da sık sık eleştiri konusu oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.