Sosyal Medya

Güncel

Eski Makedonya Başbakanı Gruevski'nin dokunulmazlığı kalktı

Macaristan'dan siyasi iltica talebinde bulunan ve Macar hükümeti tarafından başvurusu kabul edilen İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliğinin (VMRO-DPMNE) milletvekili Eski Makedonya Başbakanı Gruevski'nin dokunulmazlığı kaldırıldı



Macaristan'dan siyasi iltica talebinde bulunan eski Makedonya BaÅŸbakanı Nikola Gruevski'nin dokunulmazlığı kaldırıldı.

Makedonya Meclisinin bugünkü oturumunda, 13 Kasım'da Macaristan'dan siyasi iltica talebinde bulunan ve Macar hükümeti tarafından baÅŸvurusu kabul edilen Ä°ç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik BirliÄŸinin (VMRO-DPMNE) milletvekili Gruevski'nin dokunulmazlığının kaldırılması için oylama yapıldı. 

Dokunulmazlığının kaldırılması için salt çoÄŸunluÄŸa ihtiyaç duyulduÄŸu 120 koltuklu mecliste, 62 milletvekili Gruevski'nin dokunulmazlığının kaldırılması lehine oy kullandı. Oylamada, hayır ve çekimser oy kullanılmadı.

Gruevski, 13 Kasım'da Facebook hesabından, son günlerde ölüm tehdidi aldığını belirterek, "Ben ÅŸu anda BudapeÅŸte'deyim. Macaristan hükümetinden siyasi iltica talebinde bulundum." paylaşımında bulunmuÅŸtu. Gruevski, 20 Kasım'daki bir paylaşımında ise baÅŸvurusunun Macaristan tarafından olumlu yanıtlandığını duyurmuÅŸtu.

Makedonya Ä°çiÅŸleri Bakanlığı da Gruevski'nin siyasi iltica talebinde bulunduÄŸunu teyit etmiÅŸti.

Arnavutluk Emniyet Genel MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamada ise 13 Kasım Salı günü, Macaristan'dan siyasi iltica talebinde bulunan Gruevski'nin, 11 Kasım Pazar günü Arnavutluk'un kuzeybatısındaki Han i Hotit sınır kapısından Macaristan'ın Tiran BüyükelçiliÄŸine ait bir araçla KaradaÄŸ tarafına geçtiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Gruevski hakkındaki uluslararası tutuklama emri ise 13 Kasım'da çıkartılmıştı.

Gruevski, Makedonya BaÅŸbakanlığı döneminde yaklaşık 600 bin avro deÄŸerindeki lüks otomobilin yasa dışı satın alınması nedeniyle mayıs ayında 2 yıl hapse mahkum edilmiÅŸti. Kararı temyize götüren Gruevski'nin itirazı kabul edilmemiÅŸ ve hapis cezası onanmıştı.

DiÄŸer taraftan, geçen yıl Üsküp Temel Mahkemesince "Titanik" adlı bir dava kapsamında aralarında Gruevski'nin de bulunduÄŸu bazı kiÅŸilerin pasaportuna el konulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.