Sosyal Medya

Güncel

Tahir Elçi saldırıya uğradığı yerde anıldı: Bazı görüntüler ortadan kayboldu

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, vurulduğu yerde karanfillerle anıldı. Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın “3-5 kovanı bile toplayamadılar. Bazı kamera görüntüleri ortadan kayboldu, bazı kameralar bozuldu, bazı görüntüler de her nedense silindi. Sözler bir kez daha tutulmadı ve failler hala aramızda dolaşmaya devam ediyor” dedi.



28 Kasım 2015 yılında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde Dörtayaklı Minare önünde yaptığı basın açıklamasının ardından vurulan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı. Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen ve aralarında HDP, CHP milletvekilleri ile Diyarbakır, Ankara, İstanbul ve bölge baro başkanları ile yöneticilerinin aralarında bulunduğu avukatlar, Tahir Elçi'nin vurulduğu Dörtayaklı Minare'ye doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Elçi'nin fotoğraflarının yanı sıra "Devletin aydınlatamayacağı cinayet yoktur, aydınlatmadığı cinayet vardır" pankartı taşındı. Dörtayaklı Minare önünde sona eren yürüyüşün ardından Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın açıklama yaptı.
 
‘DÖRTAYAKLI MİNARE'YE SIKILAN KURŞUNLARA SİPER OLMAK İÇİN GELDİ'
 
"Bir mekâna ölüm kokusu sinmişse, orayla barışmak kadar oraya sırt dönmek de zordur" diyerek sözlerine başlayan Aydın "Beğenmedikleri fikirlerin sahiplerine yapıştırılan ‘terörist' yaftası, Tahir Başkana da yapıştırıldı. Ama birçoğunda olduğu gibi Tahir Başkanda da eğrelti durdu bu yafta. O, bu yaftaya inat, bir dünya kültür mirası olan Dörtayaklı Minare'ye sıkılan kurşunlara siper olmak için buraya geldi. Her zaman yaptığı gibi yüksek sesle ve korkmadan ‘uzak durun' dedi buradan. Bir dünya kültür mirası olan ve her gün yavaş yavaş yok edilen tarihi ve kültürel mirasın korunması pahasına canın verdi."
 
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu yerde anıldı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.