Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi olaylarını gösteren medya Paris'i görmüyor

Fransa'da 'Sarı Yelekliler' hareketi tarafından akaryakıt zamlarına karşı başlatılan protestolara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim'i gösterdi değil mi? Şu anda Paris'te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris'i görmüyor. Niye görmüyorlar?" diye sordu.



Uluslararası UyuÅŸturucu Politikaları ve Halk SaÄŸlığı Sempozyumu'nda konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Toplumu cehalet yıkar. Cehalet okuma-yazma bilmemek deÄŸil. Asıl cehalet kültürünü, medeniyetini ve onun ürünleri olan kavramları, doÄŸruları yanlışları, iyileri kötüleri, velhasıl deÄŸerlerimizi bilmemektir" ifadesini kullandı.
 
ErdoÄŸan, Ä°stanbul'un Samandıra ilçesinde yaÅŸanan helikopter kazasıyla ilgili, "Samandıra'da elim bir helikopter kazasında kaybettiÄŸimiz askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize Rabb'imden ÅŸifalar diliyorum" dedi.
 
'ELEKTRONÄ°K BAÄžIMLILIK ÇOK DAHA BÜYÜK TEHDÄ°T'
 
Terör örgütlerinin en önemli finans kaynağının uyuÅŸturucu olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, "Bağımlılık yapılan ürünlere karşı verilen mücadele, aynı zamanda terörün kaynaklarını kurutmaya yönelik bir mücadeledir" diye konuÅŸtu.
ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
— Bağımlılıkla terör birbirine benzer. Bunlarla etkin mücadelenin yolu, sivrisineklerle uÄŸraÅŸmak, yanında bataklığı kurutmaktır. Artık sadece alkol veyahut tütün bağımlılığı deÄŸil, elektronik bağımlılık çok daha büyük tehditleri oluÅŸturuyor.
 
— Bir de çıkarmışlar bir tilkilik. Elektronik bir sigara… Sanki onda nikotin yok. Maksat o dudak alışkanlığını oluÅŸturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyar yatırım yapacağız falan. Biz de kendilerine alternatif teklifler götürüyoruz. Siz bunu yurtdışına ihraç edebilecek misiniz? Siz buradaki gençliÄŸi buna alıştırmak istiyorsunuz, biz buna müsaade etmeyiz.
 
— Türkiye'nin son yıllarda terörle mücadelede katettiÄŸi mesafenin en önemli sonuçlarından biri de ister transit olsun ister tüketime yönelik olsun uyuÅŸturucu ticaretinin tüm çeÅŸitlerine büyük darbeler vurmasıdır.
 
'TÜM DÜNYAYI TERÖRÄ°ZM KARÅžISINDA TUTUM ALMAYA DAVET EDÄ°YORUZ'
 
— Mücadeleyi her alanda yürütmeden terörizmle baÅŸa çıkılamaz. Ancak terörle olduÄŸu gibi terör örgütlerinin uyuÅŸturucu ticaretiyle mücadelemizde de yeteri kadar destek alamadığımızı burada özellikle belirtmek isterim. Terör örgütlerini açıkça ve gizlice destekleyenlerin, Ä°slami terör yaftasıyla tüm Müslümanları töhmet altında bırakıyor olmaları da ayrıca bir garabet örneÄŸidir.
- GeçmiÅŸte veya bugün çok farklı inançlardan insanların yaÅŸadığı coÄŸrafyalarda terör görülmüÅŸ bir sorundur. Buna raÄŸmen sadece Müslümanların böyle bir ithama, iftiraya maruz bırakılması küresel düzeyde terörle mücadelenin önündeki en büyük handikaptır.
— Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim'i gösterdi deÄŸil mi? Åžu anda Paris'te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris'i görmüyor. Niye görmüyorlar? Onların lekelenmesini istemiyorlar. Ä°steseniz de istemeseniz de dünya bunu takip ediyor.
 
— Tüm dünyayı terörizm karşısında ilkeli ve sonuç almaya yönelik bir tutum etrafında buluÅŸmaya davet ediyoruz.
 
'AÄ°LELER UYANIK OLMALI'
 
— Cezaevlerinde uyuÅŸturucu suçundan onbinlerce kiÅŸi bulunuyor. Bu konuda geri adım düÅŸünmüyoruz. AMATEM merkezlerini destekliyor ve yaygınlaÅŸtırıyoruz. Bu konuda en önemli görev ailelere düÅŸüyor. Çocuklarının alkol ve uyuÅŸturucu batağına düÅŸmesinin önüne geçmesi için bilinçli ve uyanık olmaları ÅŸarttır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.