Sosyal Medya

Güncel

Göçmenler ABD sınırına yürüdü, sınır kapatıldı

İltica başvurularının işleme konulmasının yavaşlatılmasını protesto eden Orta Amerikalı göçmenler, ABD-Meksika sınırına yürüdü



Orta Amerika ülkelerinden yola çıkarak ABD'ye yaklaÅŸan göçmen konvoyundaki bir grup göstericinin Meksika-ABD sınırını geçmeye kalkışması sonucu bölgedeki sınır kapısı iki yönlü olarak geçiÅŸlere kapatıldı. 

Meksika'nın ABD sınırındaki Tijuana'ya geçen hafta ulaÅŸan Orta Amerikalı göçmenlerden bir grup, bugün sınıra yürüyerek ABD makamlarının iltica baÅŸvurularını iÅŸleme koymayı yavaÅŸlatılmasını protesto etti.

Göstericilerden bazılarının polis bariyerini aÅŸarak sınırı geçmeye yeltenmesi sonucu bölgede tansiyon yükseldi. Olayların ardından, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, Tijuana ile Kaliforniya'nın San Diego kenti arasandaki en büyük kara sınırlarından San Ysidro GiriÅŸ Kapısı'nı iki yönlü olarak yaya ve araç geçiÅŸine kapattı.

Associated Press haber ajansı da ABD'li yetkililerinin göstericilere biber gazı ile müdahale ettiÄŸini duyurdu.

Göstericiler arasında, kadın ve çocuklar da olduÄŸu belirtiliyor. 

Ayrıca bölgeye takviye güvenlik personeli gönderildiÄŸi kaydedildi. 

Meksika polisi, izinsiz geçiÅŸ ihtimaline karşı göstericilerin sınıra yaklaÅŸmasına izin vermemiÅŸti.

ABD'li gümrük yetkilileri günde en fazla 100 göçmenin baÅŸvurusunu iÅŸleme koyduÄŸu için grubun kentte aylarca bekleyebileceÄŸi tahmin ediliyor.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD'ye ulaÅŸmak için yola çıkan yaklaşık 7 bin kiÅŸilik göçmen konvoyundan hiç kimsenin, mahkeme emri olmadan ülkeye alınmayacağını belirtmiÅŸti.

Trump, "Ülkemize sadece yasal olarak gelenlere izin vereceÄŸiz. Bunun haricinde politikamız 'Yakala ve tutukla' ÅŸeklindedir." ifadesini kullanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.