Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Metiner: AK Parti liderinin her seferinde dile getirdiÄŸi dava hassasiyeti mi? Ne gezer...

AK Parti'nin eski milletvekillerinden Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, bugünkü 'Belediye başkan adayları nasıl belirlenmeli?' başlıklı yazısında dikkat çeken eleştiriler ve uyarılarda bulundu.



Mevcut seçim sisteminin tümden yanlış olduÄŸunu savunan Metiner, 'Aday adaylık sürecinden baÅŸlayıp temayül yoklamasına varıncaya deÄŸin sistem baÅŸtan ayaÄŸa sorunlu. Buna her türlü manipülasyona açık anket sistemini de dahil ediyorum.' dedi.
 
Metiner'in uyarı niteliğindeki satırları ise şu şekilde:
 
"DüÅŸününüz ki kendisi hakkında FETÖ ile iltisakı hususunda toplumda oluÅŸan bir kuÅŸku var lakin AK Parti’den aday adayı... Veya bulunduÄŸu yerde en fena ve zararlı biri olarak tanınıyor, bir bakıyorsunuz kalkıp AK Parti’den aday adaylık baÅŸvurusunda bulunmuÅŸ. Bu sıfatıyla kalkıp yerel basına demeçler veriyor vs... Yarış sürecinde kendini seçtirmek için her yolu mübah görerek AK Parti’nin misyonunu kirletenler de cabası... AK Parti’yi bu süreçlerde sanki öteki partilerden bir farkı yokmuÅŸ algısına büründürenlerin yol açtığı tahribat hiç de azımsanacak ölçüde deÄŸil. AK Parti liderinin her seferinde dile getirdiÄŸi dava hassasiyeti mi? Ne gezer!"
 
Basına da sert eleÅŸtiriler yönelten Metiner ÅŸöyle devam etti:
 
"Mesela kendi reklamları için para dağıtmıyorlar. Kendi köÅŸelerini isim empoze etmek için kullanan gazetecilerle iÅŸ tutma yoluna gitmiyorlar. Anketlerde veya telefon aramalarında isimlerini söylesinler diye el altından birilerini görme yoluna da gitmiyorlar.
 
 
Temayül yoklaması faslına hiç girmeyeyim. Orada dönen siyasetin kirli çarkları AK Parti misyonunu aşındırıyor.
 
O yüzden mevcut sistemi kendi adıma saÄŸlıklı ve isabetli bulmadığımı söylüyorum.
 
Hamdolsun Reis’in talimatları doÄŸrultusunda dava anlayışımıza uygun deÄŸiÅŸik istiÅŸare ve yoklama mekanizmaları oluÅŸturulduÄŸu için aday belirleme süreçlerinden az zayiatla çıkılabiliyor.
 
GördüÄŸüm kadarıyla bu dönem bu seçme/belirleme sistemi daha sıkı tutuluyor.
 
Yerel yönetimlerden sorumlu tecrübeli bir belediye baÅŸkanlığı geçmiÅŸi olan Mehmet Özhaseki baÅŸkanlığındaki ekibi kılı kırk yararak çalıştıkları için yürekten kutluyorum."
 
Yazısının sonunda bazı önerilerde bulunan Metiner, ÅŸu satırları kaleme aldı:
 
"Önerilerim
 
Bir: Adaylık konusunda ısrarcı olanları seçmemek lazım. Çünkü dava ve görev bilinciyle hareket edenler asla ÅŸahısları konusunda ısrarcı olmazlar. Bu tip kiÅŸiler kendilerine adaylık verilmediÄŸinde mutlaka arıza çıkartırlar. Bu tecrübeyle sabittir.
 
Ä°ki: Sesi yüksek çıkanlar, araya akla gelmedik insanları sokanlar ve yüzsüzce kapı aşındıranlar imlenmelidir.
 
Üç: Aday adaylık süreçlerinde ÅŸiÅŸkin egolarını reklam yöntemleriyle milletin gözüne sokanların seçilmeleri halinde nasıl kibir abidelerine dönüÅŸeceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek.
 
Bir makam için kendi ÅŸahısları adına bu kadar çok hırslı ve ısrarcı olanların partiye ve davaya verecekleri zararı sanırım hatırlatmaya bile gerek yok.
 
Ne mi diyorum?
Gayet açık.
 
Kiminle kazanacağımız ne kadar önem arz ediyorsa, kazandıktan sonra uÄŸrayacağımız itibar erozyonuna dikkat etmek de bir o kadar önem arz ediyor.
 
KaybedeceÄŸiniz adaylarla seçime gitmek elbette akıl karı deÄŸildir. Ama seçildikten sonra bize her açıdan kaybettirecek adaylarla yol yürümek de akıl karı deÄŸildir.
 
Bazen kaybettiÄŸiniz için üzülürsünüz. Bazen kazandığınız için. Çünkü yanlış insanlarla kazandığınızda sonrasında milletin gözünden temelli düÅŸersiniz.
 
Marifet bu dengeyi tutturabilmekte.
 
Daha açık mı diyeyim?
 
Millet Reis gibilerini yerelde başında görmek istiyor.
 
Oldu mu?"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.