Sosyal Medya

MHP'li Enginyurt herkesi kandırmış: Kırılan telefon iPhone değil, demoydu

CHP Özel'in Enginyurt'a yönelik, 'Önce, ABD'yi protesto etmek için Iphone'u kırıp sonra 'Brunson gidince orta kaldık, gitti bizim Iphone' diyen biz değiliz' sözleri üzerine MHP'li Enginyurt, 'Iphone'u kırmadım. İl başkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır' şeklinde konuştu.



TBMM Genel Kurulunda, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yerinden söz alarak, daha önce yaptığı bir konuÅŸmaya iliÅŸkin, dün Genel Kurulda bazı CHP'li milletvekillerinin sözlerini çarpıttığını öne sürdü. Enginyurt, "Biz de seçilmiÅŸ milletvekiliyiz Özgür Özel, ileri geri konuÅŸmasan çok saÄŸlıklı olur diye düÅŸünüyorum" ifadesini kullandı.
 
Bunun üzerine söz alan Özgür Özel, "Önce, ABD'yi protesto etmek için Iphone'u kırıp sonra 'Brunson gidince orta kaldık, gitti bizim Iphone.' diyen biz deÄŸiliz. 'Bu nasıl ittifak?' diye serzeniÅŸte bulunup, 'AK Parti için 31 Mart'ta durum hiç de iyi görünmüyor' diye baÅŸlayan açıklamadan sonra Sayın Devlet Bahçeli'nin 'Açıklamaları kendisini baÄŸlar, bizi baÄŸlamaz' açıklamasının ardından 'DoÄŸru söylüyor Genel BaÅŸkanım, benim sözlerim deÄŸil, Genel BaÅŸkanımın dedikleri doÄŸru' diyen ben deÄŸilim" karşılığını verdi.
Özel, emeklilikte yaÅŸa takılanlarla ilgili araÅŸtırma komisyonu önergesine önce '"evet" oyu verip sonra onu "tweet" olarak atıp, genel merkezden baÅŸka talimat gelip tavır deÄŸiÅŸince "tweet"i silenin de kendisi olmadığını belirtti.
 
Yeniden söz alan Enginyurt, "Iphone'u kırmadım. Ä°l baÅŸkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır, maksat bunun haber olmasıydı. Niyetimiz, maksadımız belliydi." dedi. O gün Türkiye'ye baÅŸlatılan saldırıya karşı CumhurbaÅŸkanı'na destek vermek istediÄŸini belirten Enginyurt, "Arkasından, doÄŸrudur, Brunson serbest bırakılınca sitemimizi ifade ettik" diye konuÅŸtu.
 
"Anketler ve sokak alarm veriyor." diyerek AK Parti'yi uyaran bir açıklama yaptığını, Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli'nin de açıklaması üzerine bir "tweet" attığını anımsatan Enginyurt, "Genel BaÅŸkan Devlet Bey'in lafı üzerine laf söyleyen kendi adına haksızlık eder, ülkücülüÄŸünden de ÅŸüphe ederim" dedi.
 
'BAKTIK KÄ° HORON OYNUYORSUNUZ, HALAY ÇEKÄ°YORSUNUZ…'
 

 

Enginyurt, "Emeklilikte yaÅŸa takılanlara gelince, önergeye kabul oyu verdik ama baktık ki horon oynuyorsunuz, halay çekiyorsunuz… Dedik ki araÅŸtırma önergesi ve komisyonu emeklilikte yaÅŸa takılanların hiçbir iÅŸine yaramayacak. Ä°nÅŸallah, AK Parti'lilerle bir araya gelir, konuÅŸur bunu çözeriz. Emeklilikte yaÅŸa takılanların kanuna ihtiyacı var" deÄŸerlendirmesini yaptı.
Enginyurt, Özel'in, tartışmayla ilgili "denklik" konusunda hata yaptıklarını söylemesine karşılık "Özgür Özel, aklımın zekatını versem sana kırk yıl yeter" ifadesini kullandı.
 
Yeniden söz alan Özel de "Seçim kampanyası boyunca iftar iftar gezip 'Tayyip ErdoÄŸan beni görse 6 tane AKP'li yerine beni ister çünkü Özgür Özel'i susturamadılar. Ben olsaydım üç gün yoÄŸun bakımda yatardı' diyerek, konuÅŸulan yer olan parlamentoya konuÅŸmak için deÄŸil, konuÅŸturmamak üzere gelmeyi seçim vaadi yapmış birinden bu konuÅŸma bekleni." karşılığını verdi.
 
'IPHONE'UMU VERÄ°N. ÇOK BOZULDUM' TWEETÄ°
 
Enginyurt'un "Ben iPhone'umu kırmadım" dediÄŸini hatırlatan Özel, Enginyurt'un "Brunson yüzünden Amerika'yı protesto edeceÄŸiz diye iPhone'u kırdık. Brunson ilk uçaÄŸa bindi, gitti. ArkadaÅŸ, Amerika'yla aram açıldığına mı yanayım, kırılan iPhone'uma mı üzüleyim, ajan Brunson'un serbest kalmasına mı kızayım? Kaldık ya la ortada. Ä°Phonu'umu verin. Çok bozuldum, ona göre" ÅŸeklinde tweet attığını aktardı.
 
Özel, "KonuÅŸturmayacağım diye Meclise gelen adamın konuÅŸtuÄŸu sözü de gördünüz, 'Bizde geri vites olmaz' diyen adamın attığı 'tweet'i de gördünüz" diye konuÅŸtu.
MHP Grup BaÅŸkanvekili Erkan Akçay da "CHP'de kimin sözü geçerli? Ben herhalde Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun diye düÅŸünürüm. CHP'de pek çok milletvekilinin yaptığı konuÅŸmalarla ilgili pek çok görüÅŸler Sayın KılıçdaroÄŸlu tarafından ifade edilmiÅŸtir. Bu da doÄŸaldır" deÄŸerlendirmesini yaptı.
 
CHP'NÄ°N ÖNERÄ°SÄ° KABUL EDÄ°LMEDÄ°
 
Öte yandan, CHP'nin "Menderes nehrindeki kirliliÄŸin nedenleri" ile ilgili araÅŸtırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.