Sosyal Medya

Güncel

Irak: Kerkük'ten Ceyhan Limanı'na giden günlük petrol 100 bin varile çıkacak

Irak Başbakanı Abdulmehdi, Kerkük'ten Ceyhan Limanı'na giden petrol sevkiyatının günlük 60 bin varilden 100 bin varile çıkacağını bildirdi.



BaÅŸkent BaÄŸdat'ta haftalık basın toplantısı düzenleyen Abdulmehdi, petrolün ülke bütçesinin önemli kaynağını oluÅŸturduÄŸunu ifade ederek, "Kerkük petrolünün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi üzerinden sevkiyatına baÅŸlandı. Bu, günlük 60 bin varilden 100 bin varile çıkacak." dedi.

BAÄžDAT-ERBÄ°L Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°

Mesud Barzani'nin yarın BaÄŸdat'ı ziyaret edeceÄŸine deÄŸinen Abdulmehdi, BaÄŸdat ve Erbil arasındaki iliÅŸkilerin iyi olduÄŸunu ve bunu daha da olumlu yönde iyileÅŸtirmeye çalıştıklarını söyledi.

22 kiÅŸilik kabinenin geri kalan 8'nin ne zaman atanacağı sorusuna, "Kabinenin tamamlanması için fazla bekleme ÅŸansımız yok. Geri kalan kabine adaylarını sunmak için gelecek hafta meclise gideceÄŸiz." cevabını verdi.

Terör örgütü IŞİD'in zaman zaman ülkedeki saldırılarına da deÄŸinen Abdulmehdi, örgütün son zamanda uyuyan hücreleri aracılığıyla saldırılarını artırdığını kaydederek, üstesinden gelmek için askeri güçlerin operasyonlarının sürdüÄŸünü söyledi.

Hükümet binalarının bulunduÄŸu korunaklı YeÅŸil Bölge'nin halka açılması için gece gündüz çalışma yürüttüklerini açıklayan Adil Abdulmehdi, BaÅŸbakanlık koltuÄŸuna oturduÄŸu ilk günlerde YeÅŸil Bölge'yi halka açacaklarını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.