Sosyal Medya

Güncel

New York Times: Trump dünyayı daha tehlikeli bir hale getiriyor

Amerikan New York Times gazetesi Yayın Kurulu, kaleme aldığı "Trump, Suudi Arabistan'ın değerlerini savunuyor" başlıklı yazıda, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Trump'un tavrını değerlendirdi.



Amerikan New York Times gazetesi Yayın Kurulu, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'un dün gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Suudi Arabistan hakkında yaptığı açıklamaya iliÅŸkin, "Trump, CIA'in vardığı sonucu ve Amerikan deÄŸerlerini görmezden gelip Cemal Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan'ın anlattıklarını yuttu." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

TRUMP SUUDÄ° REJÄ°MÄ°NÄ°N YANINDA
Yazıda, Trump'un dün yaptığı yazılı açıklamaya iÅŸaret edilerek, "Aslına bakılırsa Trump, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ne kadar yanlış olursa olsun, sorumluları kim olursa olsun, Suudi rejiminin yanında olacağını söylemiÅŸ oldu." ifadelerine yer verildi.

"TRUMP DÜNYAYI DAHA DA TEHLÄ°KELÄ° BÄ°R YER HALÄ°NE GETÄ°RÄ°YOR"
Trump'un açıklamasında kullandığı "Dünya çok tehlikeli bir yer" ifadesine dikkat çekilen yazıda, "Trump, Suudi Arabistan ya da baÅŸka yerlerdeki zorbaları cesaretlendirerek dünyayı daha da tehlikeli bir yer haline getiriyor." denildi.

Yazıda, Trump'un iliÅŸkilerinin ticari amaçlı olduÄŸunu vurgulandı.

Adaletin yerini bulması için Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarıyla ortaya çıkarılması gerektiÄŸi vurgulanan yazıda, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi de dahil olmak üzere Suudi Arabistan'daki hiç kimsenin, yaptıklarının hesabını vermekten kaçamaması gerekir." deÄŸerlendirmesi yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.