Sosyal Medya

Diyanet İşleri Başkanı: Elimizden kitap ve kalem düşmemeli

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlere "Bizim medeniyetimizin ilk emri 'Oku'dur. Bu yüzden elimizden kitap ve kalem düşmemeli, her zaman kitap ve kalem elimizde olacak. Çünkü kitap ve kalem bizim medeniyetimizdir." şeklinde konuştu.



ErbaÅŸ, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında gençlerle bir araya geldi.
 
Okunan mevlit ve ilahilerin ardından vaaz veren ErbaÅŸ, Mevlid-i Nebi'nin, insani ve ahlaki deÄŸerlerin yeryüzünde tükendiÄŸi bir cahiliye döneminde, insanlığın tekrar hak, hukuk, merhamet ve güzel ahlak gibi deÄŸerlerle buluÅŸmasının sembolü olduÄŸunu söyledi.
 
Hz. Muhammed'e ilk iman edenlerin büyük çoÄŸunluÄŸunun gençlerden oluÅŸtuÄŸunu vurgulayan ErbaÅŸ,"Kendini Hz. Muhammed'e feda eden ilmin ve cesaretin örneÄŸi Hz. Ali iman ettiÄŸinde 10 yaşındaydı. Åžu anda görüyorum içinizde o yaÅŸlarda gençler de var. Hz. Ali'de olan ilmi feraset ve cesaret, bizim gençlerimizde de olmalıdır." diye konuÅŸtu. 
 
'KAHRAMANLIÄžIN ANCAK Ä°YÄ°LÄ°KLE OLACAÄžINI ÖÄžRETTÄ°'
 
Hz. Muhammed'in gençlere verdiÄŸi öneme deÄŸinen ErbaÅŸ, genç sahabeleri bilgi ve okumaya yönelttiÄŸini, kahramanlığın ancak iyilikle olacağını öÄŸrettiÄŸini anlattı. ErbaÅŸ, gençlere "Bizim medeniyetimizin ilk emri 'Oku'dur. Bu yüzden elimizden kitap ve kalem düÅŸmemeli, her zaman kitap ve kalem elimizde olacak çünkü kitap ve kalem bizim medeniyetimizdir." ifadelerini kullandı.
 
Gençlere okuma alışkanlığı edinmelerini tavsiye eden ErbaÅŸ, "Her gün 1-2 saat ders kitaplarımızın dışında kitaplar okuyarak kendimizi geliÅŸtirmemiz gerekiyor. EÄŸer böyle olursak biz yeniden yükseliÅŸe geçeceÄŸiz. Kur'an-ı Kerim'i elimizden bırakmayacağız. Kur'an-ı Kerim Hz. Muhammed'in en büyük mucizesidir." dedi.
 
'ÇOCUKLARIMIZI HZ. MUHAMMED AHLAKINA GÖRE YETÄ°ÅžTÄ°RMELÄ°YÄ°Z'
 
ErbaÅŸ, anne ve babalara da "Çocuklarımızı Hz. Peygamber'in ahlakına göre yetiÅŸtirmeliyiz. Onları Hz. Ebubekir gibi 'sıddık', Hz. AyÅŸe gibi 'sıddıka', Hz. Ömer gibi 'adalet' sahibi, Hz. Osman gibi 'iffet' sahibi ve Hz. Ali gibi 'cesaret, hikmet, ilim ve irfan' sahibi olarak yetiÅŸtirmeliyiz. Çocuklarımıza rol model olmalıyız. Hz. Peygamber'in örnekliÄŸini kendi üzerimize alarak çocuklarımıza göstermeliyiz." diye seslendi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, vaazın ardından yatsı namazını kıldırıp, vatandaşlarla selamlaştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.