Sosyal Medya

Güncel

CHP'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz'dan ilk açıklama!

Ezan tartışması sonrası parti yönetimi tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz ihraç edildi. Öztürk Yılmaz karar sonrası yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söyledi. Yılmaz "Karar yargıdan dönecektir" dedi.



CHP yönetiminin, Türkçe ezan açıklamaları ve genel baÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle iki kez 'kesin ihraç' talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiÄŸi Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki nihai karar verildi.

Öztürk Yılmaz'a, CHP TüzüÄŸü'nün ilgili maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle CHP Grup Ä°ç YönetmeliÄŸi'nin 79'uncu maddesi gereÄŸince "gruptan kesin çıkarma" cezası verilmesine kesin olarak karar verildi.

Toplantıda, Elazığ Milletvekili Erol'un mazeretinin kabul edilerek, sözlü savunmasını 13 Aralık 2018 tarihinde yapması da kararlaÅŸtırıldı.

"YARGIDAN DÖNECEKTÄ°R"

Öztürk Yılmaz karar sonrası Meclis'te açıklama yaptı...

Yılmaz açıklamasında, ""Disiplin Kurulu kararı o kadar hızlı alınmış ki eksikler var. Bir Disiplin Kurulu'nu yönetemeyenler, bir ülkeyi nasıl yönetecekler? Yoluma bağımsız milletvekili olarak devam edeceÄŸim. Disiplin Kurulu'nun kararı yargıdan dönecektir. Beni bu ÅŸekilde ihraç edenleri millet de ihraç edecek. Bunu göreceÄŸiz. Ben ihanetin her türlüsünü gördüm! Mesele vatan meselesidir, doÄŸru yerde durma meselesidir. Allah büyüktür. Umudun ışığı sönmez. Kimseye karşı bir sitemim, kırgınlığım yoktur."

Ä°HRAÇA GÄ°DEN SÜREÇ

Öztürk Yılmaz ilk olarak katıldığı bir televizyon programında ezanın Türkçe okunması gerektiÄŸini savunmuÅŸtu. Toplumun çeÅŸitli kesimlerinden tepki gören bu çıkış üzerine parti yönetimi de Yılmaz'ı eleÅŸtirmiÅŸ ardından da disiplin kuruluna sevk etmiÅŸti.

Bu karar üzerine Öztürk Yılmaz Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek CHP yönetimi ve BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu'na ağır sözlerle tepki göstermiÅŸti. Bu sözler üzerine Yılmaz ikinci kez kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.