Sosyal Medya

Güncel

Kremlin’den kritik ‘Türk Akımı’ açıklaması

Putin’le Erdoğan’ın yarın törenine katılacağı Türk Akımı hakkında Kremlin’den bir açıklama geldi.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Akımı'nın popülist politikalar sonucu ortaya atılmış bir proje olmadığını, bu doÄŸalgaz boru hattı projesinin hem Türk ekonomisinin geliÅŸmesine hem de Avrupa'nın enerji güvenliÄŸinin korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

DENÄ°ZDEN GEÇEN KISIM TAMAMLANDI

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Türk Akımı'nın denizden geçen kısmının inÅŸaatının bitmesi nedeniyle yapılacak tören için Ä°stanbul'a gelmeye hazırlanırken, Kremlin Sözcüsü Peskov'dan bu doÄŸalgaz boru hattı projesine iliÅŸkin yeni açıklamalar geldi.

AVRUPALI TÜKETÄ°CÄ°LERE DE ULAÅžACAK

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Peskov, "Türk Akımı, popülist bir proje deÄŸil, Avrupa'nın enerji güvenliÄŸine gerçekten yardımı olacak bir proje. Bu yüzden çok kısa bir süre sonra bu doÄŸalgaz (Türk Akımı'ndan pompalanacak Rus gazı) sadece Türkiye'ye gidip Türk ekonomisinin geliÅŸmesine yardım etmekle kalmayacak; Avrupalı tüketicilere de ulaÅŸacak" dedi.

PEK ÇOK ÜLKE GÜNDEMÄ°NE ALDI

Kremlin Sözcüsü, "Nitekim ÅŸu anda pek çok ülke ‘(Türk Akımı'nın) hatlarından biri bir ÅŸekilde bize de gelse iyi olurdu' düÅŸüncesini gündemine almış durumda" diye devam etti.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Türk Akımı'nın deniz kısmının tamamlanması nedeniyle yarın düzenlenecek törene telekonferans yoluyla katılmak için yarın Ä°stanbul'a gelecek. Rus lider Putin ve Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan törene katılmalarının yanı sıra ikili bir görüÅŸme de gerçekleÅŸtirecek.

1100 KÄ°LOMETRENÄ°N 937'SÄ° DENÄ°ZDEN

Tamamlandığında 1.100 kilometre uzunluÄŸunda olacak Türk Akımı boru hattının 937 kilometrelik kısmı denizden geçecek.

Ä°KÄ° AYRI HAT

Türk Akımı, her biri 15.75 milyar metreküp doÄŸalgaz kapasiteli olan 2 ayrı hattan oluÅŸacak.

Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diÄŸeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak.

OCAK 2020'DE DEVREYE GÄ°RECEK

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nın her iki hattına da Ocak 2020'de doÄŸalgaz pompalamayı planladıklarını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.