Sosyal Medya

Güncel

New York Times'tan 'Kaşıkçı cinayeti' videosu: Cinayetin kronolojisi

Amerikan New York Times gazetesince, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin kronolojisinin aktarıldığı bir video yayınlandı. Videoda, Suudi Arabistan'dan gelen bazıları Muhammed Bin Selman ile bağlantılı suikast timinin, Kaşıkçı'ya nasıl tuzak kurduğu detaylarıyla anlatıldı.



Amerikan New York Times gazetesinin internet sitesinde yayınlanan videoda, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin detayları ele alındı.
 
New York Times gazetesinin videosunda, Suudi Arabistan'dan Ä°stanbul'a gelen 15 kiÅŸilik suikast timinin, hedeflerindeki Kaşıkçı'ya tuzak kurdukları aktarıldı.
 
CÄ°NAYETÄ°N KRONOLOJÄ°SÄ°
 
Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan yönetimini ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ı eleÅŸtiren isimler arasında yer aldığı vurgulanan videoda, cinayetin ardından, Türk medyasının Suudi yetkililerin olayla ilgisini ortaya koyan kanıtları paylaÅŸtığı belirtildi ve cinayetin kronolojisi ortaya konuldu.
 
PRENS SELMAN BAÄžLANTISINA Ä°ÅžARET EDÄ°LDÄ°
 
Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 15 kiÅŸinin fotoÄŸrafları ve görüntülerine de yer verilen videoda, söz konusu kiÅŸilerden bazılarının, Muhammed Bin Selman ile baÄŸlantılı olduÄŸuna iÅŸaret edildi.
 
Cinayetin nasıl planlandığının anlatıldığı videoda, Kaşıkçı'nın baÅŸkonsolosluk binasına girdikten sonra saldırıya uÄŸradığı bilgisine yer verildi.
 
KONSOLOSLUK BÄ°NASINDAN ÇIKAN MÄ°NÄ°BÜS...
 
Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığı ifade edilen videoda, daha sonra konsolosluk binasından çıkan bir minibüse dikkat çekilerek, bu araçla cesedin taşındığı ileri sürüldü.
 
Yayınlanan videoda, operasyonun lideri olduÄŸu belirtilen Suudi güvenlik yetkilisi Mahir Abdulaziz Mutreb'in, cinayetin ardından bir telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirerek, konuÅŸtuÄŸu kiÅŸiye, "Patronuna söyle, iÅŸi bitirdik" dediÄŸi de öne sürüldü.
 
Videoda, Kaşıkçı'nın niÅŸanlısı Hatice Cengiz ile Ä°stanbul'daki evlendirme dairesindeki görüntülerine de yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.