Sosyal Medya

Güncel

Yemen ordusundan kritik ‘Hudeyde’ kararı

Yemen'de emniyet kaynakları El-Hudeyde ilinde çarşamba akşamından bu yana çatışmaların durduğunu bildirdi.



Amalika (Devler) Güçleri Tugayı'nın basın ofisi müdürü Asil es-Sakledi yaptığı açıklamada, Hudeyde'deki askeri operasyonların Yemen hükümeti ile BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) arasındaki bir anlaÅŸma çerçevesinde durduÄŸunu belirtti.

Operasyonların, uluslararası yardım kuruluÅŸları çalışanlarının gıda depolarına ulaÅŸabilmesi, buralardaki çalışanların tahliye edilmesi ve çatışma alanlarında yaÅŸayan sivillerin de bölgeyi terk etmesi için durduÄŸunu anlatan Sakledi, ordu güçlerinin bugün sabah itibarıyla yardım çalışanlarının ve sivillerin çatışma alanlarından tahliye edilmesi için güvenli geçiÅŸ koridorları oluÅŸturduÄŸunu kaydetti.

Husiler ise kendilerine baÄŸlı El-Mesire kanalından yayınladıkları açıklamada, "Siyasi çözüm ve gerçek manada ateÅŸkes konusunda ciddi bir iletiÅŸim yok. Hepsi medyada dolaşıp duran ÅŸeyler" ifadesini kullanmıştı.

'YENİ BİR ŞİDDET DALGASINA HAZIRLIK' İDDİASI

Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin Hudeyde'de saldırıları durduÄŸu yönündeki haberlerin yalanlandığı açıklamada, bunun aslında 'yeni bir ÅŸiddet dalgasına hazırlık' olduÄŸu öne sürülmüÅŸtü.

ABD, Ä°ngiltere, Suudi Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluÅŸan uluslararası dörtlü komisyon, dün Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da düzenlediÄŸi toplantıda BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) öncülüÄŸündeki siyasi çözümleri desteklediÄŸini duyurmuÅŸtu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Yemen kriziyle ilgili gerçekleÅŸtirmesi beklenen toplantıda, yeni barış görüÅŸmelerinin baÅŸlatılması için tarih belirleneceÄŸi düÅŸünülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.