Sosyal Medya

Güncel

BM'den Cemal Kaşıkçı çağrısı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 'Bu vahşi cinayete karışanların hepsinin adalete teslim edildiğini görmek istiyoruz.' dedi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili geliÅŸmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Bu vahÅŸi cinayete karışanların hepsinin adalete teslim edildiÄŸini görmek istiyoruz." dedi.

Dujarric, günlük basın brifinginde, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ve uluslararası soruÅŸturma çaÄŸrılarına iliÅŸkin soruları cevapladı.

Cemal Kaşıkçı cinayetindeki geliÅŸmeleri yakından takip etmeye devam ettikleri söyleyen Stephane Dujarric, ''Bu vahÅŸi cinayete karışanların hepsinin adalete teslim edildiÄŸini görmek istiyoruz.'' ifadesini kullandı.

Dujarric, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun uluslararası soruÅŸturma çaÄŸrısına iliÅŸkin ise yazılı bir soruÅŸturma talebi almadıklarını ve uluslararası soruÅŸturma yürütülebilmesi için Genel Sekreter'in bu konuda bir yetkiye ihtiyaç duyacağını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.