Sosyal Medya

Güncel

Darbecilerin mesajları kan dondurdu: Vurdum, kan götürüyor

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğüne saldıran darbecilerin telefon mesajlardan itiraflar çıktı.



15 Temmuz FETÖ darbe giriÅŸimi sırasında Ankara Emniyet MüdürlüÄŸünü zırhlı araçlarla iÅŸgal etmek isteyen darbe sanıkları arasında yer alan erler Koray Özdemir ve Barış Caner, polisleri vurduklarına dair itirafları telefon mesajlarında yer aldı. Özdemir'in mesajında "Evet iki vurdum, haberleri aç kan götürüyor" dediÄŸi tespit edildi. 
 
Darbeciler arasında yer alan erler Koray Özdemir ve Barış Caner, polisleri vurduklarına dair itirafları telefon mesajlarında yer aldı. 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığındaki eylemlere iliÅŸkin davanın bazı sanıklarına ait telefon, bilgisayar, CD ve taşınabilir bellek gibi dijital materyallerin incelenmesi tamamlandı.
 
Davanın görüldüÄŸü Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen bilirkiÅŸi raporunda, sanık erler Özdemir ve Caner'in telefonlarında darbe giriÅŸimine iliÅŸkin yazışmalar tespit edildi.
 
AA muhabirinin ulaÅŸtığı rapora göre, zırhlı araçlarla Ankara Emniyet MüdürlüÄŸüne saldıran eski Yarbay Ejder Yıldırım ile hareket eden sanık erler, kendilerine karşı koyan polislere ateÅŸ ettiklerini mesaj olarak yakınlarına bildirdi.
darbecilerden-polisleri-vurduk-itirafi-1542272799.jpg?

Ä°KÄ° POLÄ°SÄ° VURDUM
 
Darbecilere teslim olmayı kabul etmeyen polislerle çatıştığını yazan sanık er Koray Özdemir, telefon rehberinde "SaliÅŸ" ve "DiloÅŸ" olarak kayıtlı kiÅŸilere polislerden ikisini vurduÄŸunu yazdı.
 
Mesajda, emniyet binasını bastıklarını, çatışma çıktığını ifade eden Özdemir'in bilirkiÅŸilerce tespit edilen yazışmaları ÅŸöyle:
 
"Polis ile çatışıyoruz. Ä°ki tane vurdum. Evet iki vurdum, haberleri aç kan götürüyor. He karakolu bastık. Hakkını helal et ölmek var, polisle çatışıyoruz. Ankara Emniyet binası"
koray-ozdemir-itiraf.jpg?

POLİSLERE ATEŞ ATIYORUZ İKİ KİŞİYİ YARALADIM
 
Yakınlarına benzer içerikte mesaj gönderen sanık er Barış Caner de 15 Temmuz akÅŸamı saat 23.52'de annesinden helallik istedi. Bu mesajdan yaklaşık 3 saat önce Caner'e gelen bir mesajda, "Binbaşı silah çekti bize" ifadesi yer aldı.
 
Annesiyle birkaç kez daha mesajlaÅŸan Caner, saat 00.14'de "Burada silahlar patlıyor, ÅŸarjım az, aklın kalmasın bana." mesajını gönderdi.
 
Ardından saat 01.11'de "Polislere ateş atıyoruz iki kişiyi yaraladım" mesajını yazan Caner, 22 dakika sonra bir arkadaşına "Kanka olaydayız" karşılığını verdi.
 
MESAJLARI ORTAYA ÇIKINCA FÄ°RAR ETTÄ°
 
4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki eylemlere iliÅŸkin 5 Eylül 2017'de ilk duruÅŸması görülen davanın sanıklarından Özdemir ve Caner, 22 Haziran 2017'de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
 
Söz konusu mesajların tespit edilmesiyle hakkında 9 Mart'ta tutuklama kararı verilen Özdemir'in firar ettiÄŸi belirlenirken, Caner ise 11 Nisan'da tutuklandı.
 
ANKARA'DA ONLARCA KİŞİYİ ŞEHİT ETTİLER
 
Darbe giriÅŸimi sırasında Genelkurmay BaÅŸkanlığı Karargahı, Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü, Jandarma Genel Komutanlığı baÅŸta olmak üzere 15 Temmuz akÅŸamı Ankara sokaklarındaki tank, zırhlı personel ve muharebe araçlarının tamamına yakını 28. Mekanize Tugay Komutanlığından çıktı.
 
Bir kısmı 28. Mekanize Tugay Komutanlığı personelinden oluÅŸan Jandarma Genel Komutanlığı darbe giriÅŸimi davası dahil söz konusu eylemlere iliÅŸkin üç ana dava açıldı.
 
Sanık eski yarbay Yıldırım'ın komutasındaki zırhlı araçlarla Ankara Emniyet MüdürlüÄŸüne düzenlenen saldırıda polis memurları Cüneyt Bursa, Hüseyin Kalkan, Varol Tosun, Muhammet OÄŸuz Kılınç ile vatandaÅŸlar Yakup Kozan, Ömer Ä°pek ile vatandaÅŸlar Hakan Üner, Volkan Canöz ve Hüseyin Güntek ÅŸehit olurken, 240 kiÅŸi de yaralandı.
 
Firari darbeci eski tuÄŸgeneral Ali Kalyoncu'nun talimatıyla 28. Mekanize Tugay Komutanlığından çıkan zırhlı araçlar, Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Gençlik Caddesi'nde de onlarca kiÅŸinin ÅŸehit olmasına neden oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.