Sosyal Medya

Güncel

Fuat Oktay: Çözüme ulaşılamamış olmasının nedeni Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumudur

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada "Ada'da hala çözüme ulaşılamamış olmasının nedeni, çözümsüzlüğü şiar edinen Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumudur." ifadelerini kullandı.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 35. kuruluÅŸ yıl dönümü törenlerle kutlanıyor. Kıbrıs'taki törenlerde açıklamalarda bulunan Oktay "Ada'da hala çözüme ulaşılamamış olmasının nedeni, çözümsüzlüÄŸü ÅŸiar edinen Kıbrıs Rum tarafının uzlaÅŸmaz tutumudur. Haklı ve dik duruÅŸumuzu Kıbrıs'ta, Suriye'de ve Libya'da da aynı kararlılıkla sergilemeyi sürdüreceÄŸiz." ifadelerini kullandı.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tebrikleri kabul etti.
 
Kabule, CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Meclis BaÅŸkanı Teberrüken Uluçay, BaÅŸbakan Tufan Erhürman, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Turan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Celal Adan, Türkiye'nin LefkoÅŸa Büyükelçisi Ali Murat BaÅŸçeri, bakanlar, milletvekilleri, kurum kuruluÅŸ temsilcileri ve vatandaÅŸlar katıldı.
 
Tören, daha sonra LefkoÅŸa Atatürk Anıtı önünde devam etti. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı eÅŸliÄŸinde bayraklar göndere çekildi.
 
CumhurbaÅŸkanı Akıncı, Anıt Özel Defteri'ne ÅŸunları yazdı:
 
"Aziz Atatürk; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 35. yılında yine huzurundayız. Senin ilke ve devrimlerinden esinlenerek, toplumsal ve devlet yapımızı çaÄŸdaÅŸ uygarlık düzeyine yükseltmek, bilime deÄŸer veren laik niteliÄŸi korumak için titizlikle çalışmaya devam edeceÄŸiz. Tüm zorluklara raÄŸmen, KKTC'nin ekonomisi ve demokrasisi ile her geçen gün daha iyiye gitmesi için uÄŸraÅŸacağız. GeliÅŸip ilerleyebilmenin ancak barış koÅŸullarında mümkün olabileceÄŸinin bilinci içerisinde, senin "Yurtta sulh, cihanda sulh" temel felsefesinin gerçeklerini yerine getirmeyi de sürdüreceÄŸiz. Bu düÅŸüncelerle seni rahmet ve saygı ile anıyoruz. Ruhun ÅŸad olsun."
 
CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Oktay da deftere ÅŸu notu düÅŸtü:
 
"Aziz Atatürk; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 35. yıl dönümü, Kıbrıslı Türk kardeÅŸlerimizle gurur ve heyecanla kutluyoruz. Kıbrıs Türk halkı gösterdiÄŸiniz hedefler doÄŸrultusunda, hiçbir zorluktan yılmadan eÅŸitlik ve özgürlük mücadelesini kararlılıklar sürdürmektedir. Kıbrıs Türk halkını bu meÅŸru mücadelesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin ahdi 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.