Sosyal Medya

İş çığırından çıkıyor: Akademisyene Atatürk hakkında fikir beyan ettiği için soruşturma açıldı

Sosyal medyadan "Türk'ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle değiştirdi ve her şeyden önemlisi Türk'ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah'ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi" yazan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş hakkında idari soruşturma başlatılması artık pes dedirtti.



Sosyal medyadan Atatürk'ün 80'inci ölüm yıl dönümünde paylaşım yapan ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel AslantaÅŸ, "Kıyamete kadar onu ve yaptıklarını bu milletin unutmasına asla müsaade etmeyeceÄŸiz. O, 'ÇaÄŸdaÅŸ uygarlık düzeyine' eriÅŸmek için neler yapmadı ki. Türk'ün 1000 küsur yıl boyunca ilmi, edebi, tarihi, iktisadi, idari, hukuki, fikri, harsi, medeni vs. bütün faaliyetlerini kayıt altına aldığı alfabeyi, ecnebi alfabesiyle deÄŸiÅŸtirdi. Türk'ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle deÄŸiÅŸtirdi ve her ÅŸeyden önemlisi Türk'ün 1000 küsur yıl tabi olduÄŸu Allah'ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla deÄŸiÅŸtirdi. Daha neler yaptı neler. Åžimdi sen bir Türk evladı ol da, onu ve yaptıklarını unut unutabilirsen. Mümkün mü? Ne unuturuz, ne de unutturulmasına müsaade ederiz" ÅŸeklinde fikir beyan eden Akademisyen hakkında soruÅŸturma açıldı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Çalış, sosyal medyada yer alan paylaşımla ilgili olarak Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Veysel AslantaÅŸ hakkında idari soruÅŸturma açtıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.