Sosyal Medya

Güncel

New York Times'tan önemli iddia! Suikastin ardından telefon açıp...

Gazeteci Cemal Kaşıkçı suikasti için Türkiye'ye gelen 15 kişiden birinin cinayetten kısa süre sonra yaptığı telefon görüşmesinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı kastederek, "Patronunuza söyleyin, adamlar işlerini bitirdi." dediği iddia edildi.



Amerikan The New York Times (NYT) gazetesi, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın bazı ülkelere verdiklerini söylediÄŸi Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Türkiye'nin elindeki tapeler hakkında yeni bir iddia ortaya attı.
 
Habere göre, Kaşıkçı'yı öldürmek için Ä°stanbul'a gelen 15 kiÅŸilik suikast timinin bir parçası olan ve Veliaht Prens Muhammed'e önemli yurt dışı ziyaretlerinde eÅŸlik eden Suudi güvenlik yetkilisi Mahir Abdulaziz Mutreb, cinayetten kısa süre sonra Arapça bir telefon görüÅŸmesi yaptı.
 
Mutreb, telefon görüÅŸmesinde isim vermeden, "Patronunuza söyleyin, adamlar iÅŸlerini bitirdi." dedi.
 
"Ä°NKAR EDÄ°LEMEZ BÄ°R DELÄ°L OLABÄ°LÄ°R"
 
Haberde, Türk istihbarat yetkililerinin, Amerikan istihbarat yetkililerine söz konusu telefon görüÅŸmesindeki "patron" ifadesiyle Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın kastedildiÄŸine, Mutreb'in konuÅŸtuÄŸu kiÅŸinin ise Bin Selman'ın yardımcılarından biri olduÄŸuna inandıklarını söylediÄŸi öne sürüldü.
Türk yetkililer, söz konusu ses kaydında Prens Muhammed'den net bir ÅŸekilde bahsedilmediÄŸini belirtirken, Amerikan istihbarat yetkilileri yine de bu kaydın Veliaht Prens'in Kaşıkçı cinayetiyle baÄŸlantısı konusunda "inkar edilemez bir delil olabileceÄŸine" dikkati çekti.
 
SUUDÄ° ARABÄ°STAN'DAN Ä°NKAR
 
Suudi Arabistan tarafından söz konusu ses kayıtları hakkında yapılan açıklamada Muhammed bin Selman'ın cinayetten haberi olmadığı savunularak, söz konusu "patronunuza söyleyin" bölümüne dair, "Türkiye, istihbarat servislerimize ses kayıtlarını dinletti ve ÅŸu anda bu ses kayıtlarında bahsedilen kısma rastlanmadı." ifadesi kullanıldı.
 
 
Haberde ayrıca, bu ses kayıtlarının Bin Selman ile yakın iliÅŸkiler içinde olan Donald Trump yönetimi üzerindeki baskıyı artıracağına iÅŸaret edilerek, geçen ay Türkiye ziyaretinde söz konusu kayıtları dinlediÄŸi belirtilen CIA Direktörü Gina Haspel ve diÄŸer istihbarat yetkililerinin bu hafta Kaşıkçı soruÅŸturması hakkında Kongreyi bilgilendireceÄŸi aktarıldı.
 
Haberde görüÅŸlerine yer verilen, ABD Kongresinin yeni döneminde Temsilciler Meclisi Ä°stihbarat Komitesi BaÅŸkanı olması beklenen Demokrat vekil Adam Schiff, istihbarat yetkililerinin Suudi Veliaht Prens'i doÄŸrudan hedef gösterecek kesin bir kanıta ulaşılmasının zor olduÄŸunu dile getirerek, "Bir cinayeti iÅŸleyen insanların kimden emir aldıklarını ya da kiminle baÄŸlantılı olduklarını açıkça konuÅŸmalarını beklemek çok da gerçekçi olmaz." dedi.
 
DoÄŸrudan bir kanıt olmamasının, istihbarat teÅŸkilatlarının Muhammed bin Selman'ı sorumlu tutmamalarına yol açmaması gerektiÄŸini vurgulayan Schiff, Ä°stihbarat Komitesi BaÅŸkanı olur olmaz Kaşıkçı cinayetini soruÅŸturacağı ve Suudi Arabistan'ın OrtadoÄŸu'daki eylemlerini geniÅŸ bir ÅŸekilde araÅŸtıracağının sözünü verdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.