Sosyal Medya

3'ü polis 5 vatandaşımızı şehit eden Gavur Sülo yakalandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenleyip 3’ü polis 5 kişinin hayatını kaybettiği 217 kişinin de yaralandığı hain saldırıda kullanılan aracı emniyet binası önüne götüren Gavur Sülo kod adlı Süleyman Şimşek jandarmanın düzenlediği nefes kesen bir operasyonla yakalandı.



Elazığ Emniyet MüdürlüÄŸü binasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenleyip 3’ü polis 5 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi 217 kiÅŸinin de yaralandığı hain saldırıda kullanılan aracı emniyet binası önüne götüren Gâvur Sülo kod adlı Süleyman ÅžimÅŸek jandarmanın düzenlediÄŸi nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

Elazığ Emniyet MüdürlüÄŸüne 18 AÄŸustos 2016 günü bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında 5 kiÅŸi ÅŸehit oldu, 217 kiÅŸi yaralandı. 5 ton patlayıcıyla saldırıyı gerçekleÅŸtiren terörist Kamil Çelebi de olay yerinde parçalandı. Patlama sonrası olay yerinden toplanan deliller ve güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin itiraflarıyla canlı bombayı, bomba yüklü araçla olay yerine getiren kiÅŸinin Gâvur Sülo kod adlı Süleyman ÅžimÅŸek olduÄŸunu belirttiler. Süleyman ÅžimÅŸek'in Dicle kırsalındaki Görese Dağı eteklerindeki KurÅŸunlu Köyünde hazırlanan bomba yüklü araca refakat ederek canlı bomba teröristi emniyet binası önüne kadar götürdüÄŸü öÄŸrenildi.

Terör örgütü PKK'ya dev darbe! Gavur Sülo yakalandı

EVÄ°NÄ° TERK EDÄ°P DAÄžA KAÇTI

Patlama sonrası kayıplara karışan ÅžimÅŸek hakkında Diyarbakır, Elazığ, Dicle BaÅŸsavcılıklarınca arama kararı çıkarıldı, ancak Gâvur Sülo'nun izine 2 yıldan beri bir türlü rastlanılamadı. Elazığ'daki saldırıdan sonra Diyarbakır'ın Dicle Ä°lçesine baÄŸlı YokuÅŸlu Köyündeki evini terk edip kayıplara karışan ve yanında sürekli kalaÅŸnikof tüfek ve Glock suikast tabancası bulunduran Gâvur Sülo, teröristlerin ÅŸehir merkezlerinde yapmayı planladığı bombalı katliamlarda kullanılmak üzere araç gasp ederek kırsal alana götürüp terörist sorumlularına teslim ediyordu. ÅžimÅŸek Kuzey Irak'tan yeni gönderilen ve arazi yapısını bilmeyen teröristlere arazide öncülük yaparak karakol ve üs bölgelerinin nerelerde olduÄŸuna dair bilgiler verip önlem almalarını saÄŸlıyordu.

Güvenlik güçlerine teslim olan ve ÅžimÅŸek'i fotoÄŸrafından teÅŸhis eden E.D ve R.K adlı 2 terörist, ÅžimÅŸek'in Diyarbakır'ın Dicle ve Hani Ä°lçelerinde PKK'lı teröristlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasını saÄŸladığını ve örgütün en çok güvendiÄŸi adamlarından biri olduÄŸunu belirttiler. ÅžimÅŸek'in bölgeler arası haberleÅŸmede gizli yazışmaları getirip götüren özel kurye olduÄŸunu, askerlerin dikkatini çekmemek için motosikletle yalnız dolaÅŸtığını anlattılar.

10 TERÖRÄ°ST KADAR ETKÄ°LÄ°

2 itirafçı terörist, ÅžimÅŸek'in kırsal-ÅŸehir arasında saÄŸladığı baÄŸlantı nedeniyle silahlı 10 terörist kadar etkin ve aktif olduÄŸunu ifade ettiler. Güvenlik güçleri, Süleyman ÅžimÅŸek'i yakalayabilmek için Görese Dağı eteÄŸindeki YokuÅŸlu Köyündeki evini ve eÅŸini takibe aldı. Teknik takibe yakalanmamak için cep telefonu kullanmayan Gâvur Sülo'nun evine gelebileceÄŸi ihbarını alan Jandarma timleri güvenlik güçleri uzun süre evi izlemeye aldı. Eve gelen Gâvur Sülo, YokuÅŸlu Köyünde bulunan Jandarma Karakolundaki görevli askerlerce saklandığı evde 2 yıl sonra kıskıvrak yakalandı.

Hakkında "Ülke birliÄŸini ve bütünlüÄŸünü bozmak" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis istemiyle soruÅŸturma bulunan Süleyman ÅžimÅŸek, tutuklanarak cezaevine konuldu.

(SABAH)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.