Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Öztürk Yılmaz ve Muharrem İnce açıklaması

Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkçe ezan' tartışması sonrası Öztürk Yılmaz'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi, yerel seçimler ve HDP ile CHP'nin arasındaki diyalog hakkında önemli açıklamalar yaptı. CHP lideri, olası Sarıgül, İnce, Yavaş adaylıkları hakkında da konuştu.



KılıçdaroÄŸlu ÅŸunları söyledi:

"CHP’nin programı, seçim bildirgeleri, söylemleri vardır. EÄŸer siz kendinize özgü bir düÅŸünce ortaya koymak istiyorsanız partiden ayrılırsınız. Partinin içindeyseniz, onun ortaya koyduÄŸu kurallara uyacaksınız. Zaten partili olmak kendini sınırlamak demektir. Herkes farklı düÅŸünebilir, biz yetkili kurullarımızda bu farklılıkları özgürce tartışırız. Ama kendi düÅŸünceni kurumsal bir düÅŸünce gibi açıklayamazsın."

CHP lideri, HDP ve PKK ile ilgili ÅŸunları söyledi:

"PKK terör örgütü tarafından saldırıya uÄŸrayan tek siyasi parti lideri benim. PKK terör örgütü beni öldürmeye çalıştı. Bu saldırıda ÅŸehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nı da bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine saygılarımı iletiyorum. Adalet YürüyüÅŸü sırasında da IŞİD terör örgütünün hedefi oldum, malumunuz dava sürüyor. Biz hiçbir terör örgütüyle
kol kola da değiliz, yan yana da değiliz. Ben kol kola geziyorsam neden bana saldırdı. PKK bana saldıracak, bir askerimiz şehit olacak, ben kol kola gezmiş olacağım."

HDP Ä°LE GÖRÜÅžME OLDU MU?

HDP ile bir görüÅŸme olup olmadığı konusunda KılıçdaroÄŸlu, "Hayır. Milletvekilleri parlamentoda birbirini görüyor, konuÅŸuyor ama siyaseten görüÅŸmüyoruz" ifadelerini kullandı.

SARIGÜL, Ä°NCE, TANAL VE YAVAÅž'IN ADAYLIÄžI

KılıçdaroÄŸlu, yerel seçimlerde isimleri geçen Muharrem Ä°nce ve Mustafa Sarıgül hakkında konuÅŸtu. Ä°nce'nin adaylığı konusunda, "Kendisinin herhangi bir baÅŸvurusu yok. Bizim bir deÄŸerli partilimiz. Dolayısıyla onun da diÄŸer partililerimiz gibi aday adayı olmak hakkı var, demokratik bir hak bu. Haliyle böyle bir talebi olabilir" dedi. Sarıgül için de, "Tabii aday adayı olma hakkı var. Parti Meclisi nasıl karar verir, görelim... Bir aday adayları kesinleÅŸsin önce..." ifadelerini kullandı.

"MESELA MAHMUT TANAL..."

1-2 milletvekilinin yerel seçimlerde aday olabileceÄŸini söyleyen CHP lideri, "Ä°lke olarak milletvekillerinin belediye baÅŸkan adayı olmasını doÄŸru bulmuyorum. 1-2 istisna olabilir. Ama ÅŸunu yapabiliriz... Ä°stanbul’da oyumuzun düÅŸük olduÄŸu yerler var. Bazı milletvekillerimizi buralardan aday gösterebiliriz... Mesela Mahmut Tanal... Sultanbeyli’de belediye baÅŸkanlığını üstlenebileceÄŸini, ev ev gezebileceÄŸini ifade etti. Bu bir görev üstlenmektir" dedi.

Ä°YÄ° Parti'nin Mansur YavaÅŸ'ı Ankara'dan aday gösterebileceÄŸi yönündeki iddialar hakkında ise, "Mansur Bey, partililerimiz tarafından da Ankara halkı tarafından da sevilen bir kiÅŸi. Mansur Bey’le ilgili bir sorunumuz yok" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.