Sosyal Medya

Güncel

Cemal Kaşıkçı'nın son sözleri: 'Boğuluyorum... Poşeti başımdan çıkarın'

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı’nın son sözleri bunlar oldu.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın “ABD’ye, Ä°ngiltere’ye, Almanya’ya ve Suudi Arabistan’a verdik” dediÄŸi cinayetin ses kayıtlarını dinlediÄŸini iddia eden Türk kaynak, Kaşıkçı’nın son sözlerini Katar merkezli El Cezire televizyonuna anlattı. Kaynak, ses kaydında Kaşıkçı’nın Suudi infaz ekibiyle boÄŸuÅŸmasının net ÅŸekilde duyulduÄŸunu ve son olarak “BoÄŸuluyorum. PoÅŸeti kafamdan çıkarın, klostrofobiÄŸim ben” diye çığlık attığını anlattı.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın “ABD’ye, Ä°ngiltere’ye, Almanya’ya ve Suudi Arabistan’a verdik” dediÄŸi cinayetin ses kayıtlarını dinlediÄŸini iddia eden Türk kaynak Kaşıkçı’nın son sözlerini Katar merkezli El Cezire Televizyonu’na anlattı. Kayıtta Suudi infaz ekibiyle boÄŸuÅŸması net ÅŸekilde duyulan Kaşıkçı “BoÄŸuluyorum. PoÅŸeti kafamdan çıkarın, klostrofobiÄŸim ben” diye çığlık attığını” anlattı.
 
Televizyona konuÅŸan Daily Sabah gazetesinden olduÄŸunu söyleyen gazeteci tüm ses kayıtlarını dinlediÄŸini iddia etti. Gazeteci, infazın ve yaÅŸananların tüm ayrıntılarıyla kayıtlarda yer aldığını belirterek tüm bu sürecin 7 dakika sürdüÄŸünü belirtti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Cumartesi günü yaptığı açıklamada bahsi geçen ses kayıtlarının Saudi Arabistan, Amerika, Fransa, Almanya ve Ä°ngiltere ile paylaşıldığını söylemiÅŸti. ErdoÄŸan aynı zaman Saudi Arabistan’ın cinayeti iÅŸleyen kiÅŸinin, olaydan bir gün önce Ä°stanbul’a gelen 15 kiÅŸilik ekipten olduÄŸunu bildiÄŸini açıklamıştı.
 
El Cezire’ye konuÅŸan gazeteciye göre Suudi Bilimsel Adli Tıp Kurumu BaÅŸkanı Salah al-Tubaigy öncülüÄŸündeki ekip, Kaşıkçı’nın bedenini parçalamadan önce yerleri muÅŸambalarla kapladı.Türk yetkililerin cesedi aramada sona yaklaÅŸtığının altını çizen kaynak, cezai soruÅŸturmanın devam edeceÄŸini belirtti.
 
SoruÅŸturmayı yürüten Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’ndan bir kaynak da yine El cezire Televizyonu’na yaptığı açıklamada konsolosluk rezidansında cesedi yok etmek için kullanıldığına inanılan kimyasal asit izleri bulunduÄŸunu söylemiÅŸti. 
El Cezire’ye ses kaydındaki bilgileri veren gazeteci Suudi ekibin ülkeye getirdiÄŸi ve cinayette kullanıldına inanılan aletlerin fotoÄŸraflarının çok yakında yayımlanacağını belirtti. Ayrıca Kaşıkçı’nın son anlarına ait bazı belgesel görüntülerde gazetede yayımlanacak.
 
Ä°stanbul Savcısı geçtiÄŸimiz ay yaptığı açıklamada Cemal Kaşıkçı’nın KonsolosluÄŸa girer girmez boÄŸularak öldürüldüÄŸünü ve cesedinin parçalandığını söylemiÅŸti.
 
Suudi Arabistan cinayetl soruÅŸturması kapsamında aralarında 5 üst düzey yöneticinin de bulunduÄŸu 18 kiÅŸinin tutuklandığını açıklamıştı. Åžüphelilerin Türkiye’ye gönderilmesi ve burada yargılanması isteÄŸini Riyad reddetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.