Sosyal Medya

Güncel

Melih Gökçek'e soruşturma; Çiçekleri kimden aldı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde alınan süs bitkileriyle ilgili soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Memur Suçları birimince yürütülen soruÅŸturma çerçevesinde Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi'nden, Gökçek dönemini kapsayan çiçeklerin alımıyla ilgili ayrıntılı bilgi istendi. Yine Sayıştay'ın hazırladığı son BüyükÅŸehir Belediyesi raporunda da Gökçek dönemine iliÅŸkin ağır suçlamalar yer almıştı. Bu dönemde birçok iÅŸin ihalesiz verildiÄŸi belirtilmiÅŸti.

'O ÇÄ°ÇEKLERÄ° KÄ°MLERDEN ALDI?'

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Memur Suçları SoruÅŸturma Bürosu tarafından BüyükÅŸehir Belediyesi'ne gönderilen 2017/172886 sayılı 12 Ekim 2018 tarihli yazı ÅŸöyle:

ankara

"Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca yürütülmekte olan soruÅŸturma ile ilgili olarak, 30.09.2015-30.09.2017 tarihleri arasında BaÅŸkanlığınız'a baÄŸlı ilgili Daire BaÅŸkanlıkları tarafından satın alınan ve Ankara Ä°I geneli çevre düzenleme (park/bahçe/refuj vb) iÅŸlerinde kullanılan süs bitkilerinin hangi firmalardan (firma ismi, ÅŸahıs/ortak bilgisi, adres bilgisi, vergi numaralan vs.) ne ÅŸekilde (doÄŸrudan temin/ihale) ve fatura bedellerinin kayıtlarınızdan araÅŸtırılarak liste halinde Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'ne gönderilmesi hususu rica olunur."

SAYIÅžTAY'DAN SUÇLAMA

Yine Melih Gökçek'in dönemine iliÅŸkin yayınlanan Sayıştay raporunda da ağır suçlamalar yer aldı. Rapora göre Belediye birçok iÅŸletmesini ihalesiz olarak firma ve ÅŸahıslara verdi. Belediyeye ait iÅŸletmeler, ihale bile düzenlemeden üçüncü ÅŸahıslara kiralandı. Ankara'nın ilçelerindeki otoparklar, kafeler, sosyal tesisler de aynı ÅŸekilde üçüncü ÅŸahıslara ihalesiz verildi. Bazı iÅŸletmelerden de, eÄŸlence vergisi alınmadığı belirlendi. Tam bin 380 taşınmazını da ihaleye çıkmadan kiraya verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.