Sosyal Medya

Güncel

Rus Başpiskopos'a 3 yıllık yasak

Moskova İlahiyat Akademisi Rektörü Başpiskopos Amvrosiy’e Ukrayna’ya 3 yıllık giriş yasağı konuldu.



Daha önce Ukrayna'ya giriÅŸine izin verilmediÄŸi duyurulan Moskova Ä°lahiyat Akademisi Rektörü BaÅŸpiskopos Amvrosiy'e ayrıca Ukrayna'ya 3 yıllık giriÅŸ yasağı konuldu.

Ukrayna Sınır Servisinden bugün yapılan açıklamada, “7 Kasım tarihinde Amvrosiy'in hem sınırdan geçmesine izin verilmedi, hem de Ukrayna'ya üç yıl boyunca giriÅŸ yapması yasaklandı. Bu yüzden 2021 yılına kadar o Ukrayna'ya giremeyecek.” denildi.

Daha önce, Kiev'deki Julyanı Havalimanına gelen BaÅŸpiskopos Amvrosiy'in ‘Ukrayna'ya geliÅŸ sebebini doÄŸrulayamadığı' gerekçesiyle ülkeye giriÅŸ yapmasına izin verilmediÄŸi bildirilmiÅŸti.

KÄ°LÄ°SELER ARASI ÇATIÅžMA

Ukrayna Ortodoksları, Rus Ortodoks Kilisesinden ayrılmak ve bağımsız bir Ukrayna Ortodoks Kilisesinin kurulmasını istiyor.

Ukrayna Parlamentosu, Fener Rum Patrikhanesinin Ukrayna'da Rus Ortodoks Kilisesinden bağımsız bir kilise kurulması konusunda yardımcı olması ve Ukrayna'da kurulacak “milli kiliseye” özerklik vermesi ricasında bulunan bir baÅŸvuru metnini kabul etmiÅŸti. Ukrayna'daki Kiev Patrikhanesi bu bağımsızlık talebini, Ä°stanbul'daki Fener Rum Patrikhanesine iletmiÅŸti.

Kiev kilisesinin bağımsızlık talebi hakkında, Ortodoks ilahiyatına göre karar yetkisi bulunan Fener Rum Patrikhanesi, Kiev'den gelen baÅŸvurunun ardından harekete geçerek bağımsızlık statüsünü hazırlamak üzere iki temsilcisini Kiev'e göndermiÅŸti. Moskova Patrikhanesi verilen bağımsızlık kararı üzerine, Ä°stanbul Fener Rum Patrikhanesine sert tepki göstermiÅŸti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.