Sosyal Medya

Güncel

Cenazeye katılınca Arnavutluk'ta istenmeyen kişi oldu

Arnavutluk'ta polisle girdiği silahlı çatışmada ölen, Yunan azınlığa mensup Katsifas'ın perşembe günü düzenlenen cenaze törenine katılan AP üyesi Eleni Theocharous, ülkede "istenmeyen kişi" ilan edildi.



Arnavutluk'un güneyindeki Ergiri ÅŸehrinde, polisle girdiÄŸi silahlı çatışmada ölen, Yunan azınlığa mensup Konstantinos Katsifas'ın perÅŸembe günü düzenlenen cenaze törenine katılan Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Eleni Theocharous'ûn, ülkede "istenmeyen kiÅŸi" ilan edildiÄŸi bildirildi.

Kararı Arnavutluk DışiÅŸleri Bakanı'nın Bölge Danışmanı açıkladı

Arnavutluk'un Avrupa ve DışiÅŸleri Bakanı Ditmir Bushati'nin Bölge Danışmanı Glevin Dervishi, gazetecilere yaptığı açıklamada, AP milletvekili Theocharous'un, Katsifas'ın cenazesine katılımı ve buradaki ifadeleri nedeniyle ülkede istenmeyen kiÅŸi ilan edilmesine yönelik karar alındığını duyurdu. 

Avrupa ve DışiÅŸleri Bakanlığının, Ä°çiÅŸleri Bakanlığına, Theocharous'un istenmeyen kiÅŸi ilan edilmesi önerisinde bulunduÄŸunu dile getiren Dervishi, Ä°çiÅŸleri Bakanlığının yaptığı deÄŸerlendirmenin ardından Avrupa ve DışiÅŸleri Bakanlığının talebi onayladığını söyledi.

Dervishi bu kararın, Arnavutluk kurumlarının, Theocharous'un tekrarlanan aşırıcı eylemlerine karşı gerekli anayasal ve yasal tepkisi sonucunda alındığının altını çizdi.

Olay

Yunanistan'ın Ä°kinci Dünya Savaşı'nda Ä°talyanlara karşı verdiÄŸi mücadelede hayatını kaybeden Yunan askerlerinin anıldığı programda, Katsifas'ın önce havaya, ardından polis memurlarına ateÅŸ ettiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Katsifas, polisle girdiÄŸi çatışmada öldürülmüÅŸtü.

Olayın ardından, Yunanistan'ın Tiran Büyükelçisi Eleni Surani, iki kez Arnavutluk DışiÅŸleri Bakanlığına çaÄŸrılmıştı.

Katsifas'ın öldürülmesinin ardından Yunanistan'ın baÅŸkenti Atina'da bir grup aşırı saÄŸcı, ırkçı sloganlar eÅŸliÄŸinde Arnavutluk bayrağı yakmış, Arnavutluk'un Atina BüyükelçiliÄŸi önünde gösteri düzenlemiÅŸti.

Aralarında AP milletvekili Theocharous'un da yer aldığı yüzlerce Yunanistan vatandaşı, Katsifas'ın cenaze töreni için otobüslerle Arnavutluk'a gelmiÅŸti.

Ülkedeki Yunan azınlığına mensup vatandaÅŸların ve onları temsil eden milletvekillerinin de katıldığı törende, Arnavutluk karşıtı sloganlar atılmış ve bazı Yunan sembolleri yer almıştı.

Ayrıca dün, Katsifas'ın cenaze töreninde yaÅŸanan olaylar nedeniyle 52 Yunan vatandaşı da Arnavutluk'ta istenmeyen kiÅŸi ilan edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.