Sosyal Medya

CHP'den Öztürk Yılmaz'a ajanlık suçlaması: Arkasında birileri var

CHP'de Türkçe ezan tartışmaları devam, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'dan açıklama geldi. Kaya, CHP'nin, Atatürk'e, Cumhuriyet'e söz söylenmesine karşı olduğu gibi ezanın Arapça okunmasına da karşı olmadığını ve olmayacağını bildirdi. Kaya, Türkçe ezan söylemleriyle parti yönetimi tarafından disipline sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın açıklamaları konusunda, "Toplumun vicdanını yaralamış bir açıklama nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmiş bu arkadaşımız şunu bilecek; Bu ülkenin değerleri var. İnanç değeri, bayrak değeri, cumhuriyet değerleri, Atatürk değeri var." değerlendirmesini yaptı.



Kaya, tüm illerden gelen CHP Spor Kurulu üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası kurul üyeleri parti genel merkezinde aylık olaÄŸan toplantısını gerçekleÅŸtirdi.
 
Kurulun baÅŸkanlığını da yürüten Yıldırım Kaya, basın toplantısı düzenleyerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen hafta oynanan derbi sırasında tribünde fenalaÅŸarak hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Åžener anısına ve 10 Kasım nedeniyle bu sabah Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini belirten Kaya, "KurduÄŸu Cumhuriyeti yaÅŸatacağımıza, yaptığı devrimleri koruyup geliÅŸtireceÄŸimize, gösterdiÄŸi hedefe ulaÅŸmak için mücadelemizin devam edeceÄŸine söz verdik." dedi.
 
Atatürk'ün unutulmasına asla izin vermeyeceklerini, yarın da Anıtkabir'de olacaklarını söyleyen Kaya, "Biz özgürlük ateÅŸini 1919'da yaktık. Bu özgürlük ateÅŸi, bu ülke durduÄŸu müddetçe sönmeyecek. Atatürk devrimleri asla ölmeyecek. Biz onun gösterdiÄŸi aydınlık yoldan yürüyoruz. Özgürlükçü demokrasi mücadelemiz devam diyor. Daha yürüyecek çok yolumuz var." diye konuÅŸtu.
 
PARTÄ°DEKÄ° TÜRKÇE EZAN TARTIÅžMASI
Yıldırım Kaya, daha sonra basın mensuplarının, sorularını yanıtladı.
 
Türkçe ezan konusundaki sözlerinin ardından disiplin kuruluna sevk edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın, bugün yaptığı "Defolup gideceksiniz, istifa etmiyorum kardeÅŸim, ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa, hadi bakalım at beni buradan, rezil ol, kepaze ol" ÅŸeklindeki açıklamaları ve kullandığı üslubun sorulması üzerine Kaya, ÅŸunları söyledi:
 
"Toplumun vicdanını yaralamış bir açıklama nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmiÅŸ bu arkadaşımız ÅŸunu bilecek; Bu ülkenin deÄŸerleri var. Ä°nanç deÄŸeri, bayrak deÄŸeri, cumhuriyet deÄŸerleri, Atatürk deÄŸeri var. Nasıl ki Atatürk'e, cumhuriyete söz söylenmesine karşıysak, dinimizin, ibadetimizin bir simgesi olan ezanın Arapça okunmasına da CHP karşı olmadı, olmayacak. CHP'yi bu alanlarda tartıştırmak isteyen zihniyetler birilerini kullanabilir, birileri bunun maÅŸası olabilir ama Türk halkının ÅŸunu bilmesi lazım; CHP, ezanın Türkçe okutulmasına deÄŸil, Arapça okutulmasına tam kadro oy kullanarak karar vermiÅŸ bir partidir. Asla böyle bir tartışma yoktur. Böyle bir tartışmayı toplumun gündemine getirmek sade CHP'ye haksızlık deÄŸil, bir bütün olarak ezana haksızlıktır. Ezana ve CHP'ye haksızlık eden bu insanları saygıya ve haksızlıktan vazgeçmeye davet ediyorum."
 
Yılmaz'ın üslubunu tartışmaya bile deÄŸer bulmadığını belirten Kaya, ÅŸunları kaydetti:
 
"Bugün ezanın Türkçe okutulması diye bir tartışmayı CHP Milletvekili sıfatıyla yapmaya kalkmak, aslında üslubunun en berbat noktası burasıdır. Bu en tehlikeli duruÅŸtur, bu tehlikeli duruÅŸun arkasında kimler varsa önümüzdeki günlerde açığa çıkacaktır. Bu durduk yere söylenmiÅŸ bir söz deÄŸildir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çabayı gösterirlerse göstersinler CHP, 31 Mart'ta haramilerin saltanatını yıkarak, yerelde iktidara gelecektir. Bunu hiç kimsenin engellemeye gücü yetmeyecektir."
 
CHP'LÄ° YILMAZ'DAN SERT SÖZLER
Türkçe ezan çıkışı nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li Öztürk Yılmaz, kendisiyle ilgili yapılan disiplin soruÅŸturmasının hukuksuz olduÄŸunu söylerken partisinin genel baÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na 'Ä°stifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan, rezil ol, kepaze ol' diyerek tepki göstermiÅŸti. 
 
Disiplin soruÅŸturmasının yanlış ve hukuksuz olduÄŸunu söyleyen Yılmaz, "Bu CHP'de farklı bir yerde olduÄŸumuzun göstergesidir. EÄŸer kendi partisinde kendi milletvekillerine karşı sansür uyguluyorlarsa bu CHP'nin politikası olamaz. Atatürk'e kefere deniliyorsa, aÅŸağılanıyorsa, CHP'nin geçmiÅŸi eleÅŸtiriliyorsa buna sessiz kalmak CHP'nin politikası deÄŸildir. Koca CHP'de sanki CumhurbaÅŸkanı adayı yokmuÅŸ gibi dışarıdan devÅŸirme adaylar için kulisler yapanlar, CHP'nin politikalarını ihlal etmiÅŸlerdir. Siz birisine diktatör diyorsanız, siz kendi partinizin içerisinde onun bir karbon kopyası olursanız, bu CHP'nin politikasına aykırıdır" diye konuÅŸtu. 
 
KılıçdaroÄŸlu'nun kendisini rakip gördüÄŸünü ileri süren Yılmaz, ÅŸöyle devam etti:
 
'ARKAMDA DURAMADIN'
"Bütün seçimleri kaybedip hâlâ koltuÄŸunu terk etmeyen anlayış CHP politikası olamaz. Sana olan umudumu kesmiÅŸ bitirmiÅŸim ben. Hesabın benim önümü kesmek beni ÅŸeytanlaÅŸtırmak sen neyi savunuyorsun? 
 
Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin. Çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun. AKP ile iÅŸ tutuyorsun, yanlış yoldasın. Partiyi zorlama, hala yerel seçimlerde de yanlış yoldasın. Arkamda duramadın, trollere teslim ettin. Ä°stiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun, ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.