Sosyal Medya

Güncel

Suudi kardeşlerin ölümü gizemini koruyor

ABD'nin New York kentindeki Hudson Nehri'nden cansız bedenleri çıkan ve Suudi Arabistan vatandaşı oldukları tespit edilen iki kız kardeşin ölümü hala gizemini koruyor.



Geçen hafta çarÅŸamba günü cesetleri Hudson Nehri'nde vücutları birbirine bant ile baÄŸlanmış ÅŸekilde bulunan, Virginia eyaletine baÄŸlı Fairfax bölgesinde yaÅŸayan Tala (16) ve Rotana Farea (22) kardeÅŸlerin ölümüne iliÅŸkin hala birçok soruya cevap bulunamadı. Kız kardeÅŸlerin New York ve New Jersey eyaletlerini birbirine baÄŸlayan George Washington Köprüsünden atlayarak intihar ettikleri ileri sürülse de konuya iliÅŸkin adli tıp raporu bekleniyor.

Genç kızların vücutlarında travmaya rastlanmaması dikkati çekiyor. Polis, bu nedenle genç kızların köprüden atlamış olma ihtimalinin düÅŸük olduÄŸunu kaydetti. Fairfax Polis Departmanından yapılan açıklamada, kız kardeÅŸlerden en son 24 AÄŸustos'ta haber alındığı ve 12 Eylül'de kayıp ihbarı yapıldığı belirtildi.

BÜYÜKELÇÄ°LÄ°K ÇELÄ°ÅžKÄ°SÄ°
Polis yetkililerine göre, ölen kızların annesi, cesetler bulunmadan bir gün önce Suudi Arabistan'ın Washington BüyükelçiliÄŸinden arandığını aktardı. Buna göre, büyükelçilik, kızlarının siyasi sığınma talep etmesi nedeniyle aileden ABD'yi terketmelerini istedi.

Suudi Arabistan'ın Washington BüyükelçiliÄŸinden bir yetkili CNN'e yaptığı açıklamada, elçiliÄŸin genç kızların sığınma baÅŸvurusundan haberdar olduÄŸunu ancak bu konuda aileyle irtibata geçilmediÄŸini bildirdi. Genç kızların neden New York'a geldiÄŸi konusunda da hala birbiriyle çeliÅŸen iddialar ortaya atılıyor.

SUUDÄ° ARABÄ°STAN'IN NEW YORK BAÅžKONSOLOSLUÄžU AVUKAT GÖREVLENDÄ°RDÄ°
Öte yandan Suudi Arabistan'ın New York BaÅŸkonsolosluÄŸu'ndan yapılan yazılı açıklamada, olayın yakından takip edildiÄŸi ve konuya iliÅŸkin bir avukat görevlendirildiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.