Sosyal Medya

Saadet Partili vekilden tepki çeken açıklama

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın 15 Temmuz destanını hedef alan sözlerine şehit yakınlarından ve gazilerden büyük tepki geldi. 15 Temmuz ihanetinin ardından üniversitedeki görevinden ihraç edilen Cihangir İslam, HDP ve CHP ile birçok eyleme katıldıktan sonra Saadet Partisi’nden milletvekili adayı olmuştu.



Meclis kürsüsünden sarfettiÄŸi "15 Temmuz'da iki batıl çatıştı" ÅŸeklinde baÅŸlayan sözleri ile FETÖ'cü hainlerle 15 Temmuz ÅŸehit ve gazilerini aynı kefeye koyan Cihangir Ä°slam'a bütün Türkiye'den tepki yağıyor.

SÖZDE ADALET YÜRÜYÜÅžÜNDE DE EN ÖNDEYDÄ°

CHP'li KılıçdaroÄŸlu'nun FETÖ'cüler ve iÅŸbirlikçileri için düzenlediÄŸi sözde "Adalet" yürüyüÅŸünde en önde yer alan Cihangir Ä°slam, HDP'nin hendek siyasetine de destek veren isimlerden biriydi.

SAADET TABANI DA TEPKÄ°LÄ°

Sık sık FETÖ'ye destek veren çıkışları nedeniyle Genel BaÅŸkanlık koltuÄŸunu bırakmak zorunda kalan Mustafa Kamalak'ın ardından Cihangir Ä°slam'ın 15 Temmuz ÅŸehit ve gazilerini hedef alan çirkin saldırısı Saadet Partisi tabanında da büyük tepki topladı.

"KENDÄ° KURGU DÜNYALARINDA MESELEYE NASIL BAKIYORLARSA SÖYLEMLERÄ° DE BÖYLE OLUYOR!"

Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına telefonla baÄŸlanarak konuÅŸan 15 Temmuz DerneÄŸi BaÅŸkanı Tarık Åžebik: "KiÅŸiler siyaseti kiÅŸisel ikbal uÄŸruna yaptıkları için bu meseleyi de sözde adalet yürüyüÅŸü yapanlarla, tiyatro diyenlerle el ele kol kola yürüdükleri için aslında söylediÄŸi sözlerde de kendi kurgu dünyalarında meseleye nasıl bakıyorlarsa söylemleri de böyle oluyor. Åžehit ailelerinin hüznüne hüzün, özlemlerine özlem katıyor bu söylemler. Dolayısıyla kendilerini kınıyoruz, en azından ÅŸehit ailelerinden özür dilemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"TBMM'NÄ°N ONURUNA YAKIÅžMADI!"

A Haber canlı yayınına konuÅŸan AK Parti Milletvekili Recep Özel: "Cihangir Ä°slam'ın üslubu TBMM'nin onuruna hiç yakışmadı. Bu çatı altında hiçbir milletvekilinin aÄŸzından çıkmaması gereken cümleleri sarfetti" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.