Sosyal Medya

Güncel

Dağlıca ve Aktütün'ün planlayıcısı YPG'ye 2.adam oldu

ABD’li generallerin helikopterde gezdirdiği görüntülerle gündeme gelen Dağlıca ve Aktütün saldırılarını yöneten, 104 Türk askerinin katili Çiya Kobani kod adlı Suriyeli terörist Azad Simi, terör örgütü YPG’nin hibrit operasyonlarının başına getirildi. Simi, örgütün iki numaralı ismi oldu.



Terör örgütü YPG'nin askeri operasyonlarının başına ABD tarafından Çiya Kobani kod adlı Azad Simi getirildi. Örgütün 2 numaralı ismi olan Azad Simi’nin ABD’nin YPG ile Deyrizor yakınındaki DEAÅž’lılara yapılacak hibrit operasyonlarını yönetecek. Simi’nin Deyrizor’un doÄŸusunda yer alan Suriye-Irak sınırındaki Hajin kenti yakınlarına gittiÄŸi öÄŸrenildi.
 
NÄ°SAN AYINDA ABD'LÄ° GENERALLE AYNI HELÄ°KOPTERDE
 
Azad Simi geçen nisan ayında ABD Merkez Kuvvetler (Centcom) Komutanı General Joseph Votel’le görüÅŸmüÅŸ ve el sıkışırken görüntülenmiÅŸti. Simi, temmuz ayında tekrar ortaya çıktı. Bu kez Dashisa bölgesine giden DEAÅž ile mücadele koalisyonunun en üst düzey ABD’li komutanı General Paul E. Funk ile koalisyonun özel operasyonlar komutanı Tümgeneral Jamie Jarrard’la birlikte ‘Kara Åžahin’ olarak bilinen Blackhawk UH-60 tipi helikopterle yapılan inceleme gezisine katıldı.
 
Gazete Vatan'dan Ä°lker Akgüngör'ün haberine göre; Azad Simi, yaptığı eylemlerle Türkiye’de de aranıyor. 1992’de Suriye’de terör örgütüne katılan Kobani doÄŸumlu Simi, uzun süre Kuzey Irak’ta kaldı. Güvenlik güçleri 2007 ile 2011 yılları arasında örgütün Hakkari sorumlusu olduÄŸunu tespit etti. Daha sonra ise Suriye’ye geçti. Simi daha önce YPG’nin özel kuvvetler sorumlusu olarak biliniyordu.
 
5bd9223fc03c0d2118deb936**Azad Simi geçtiÄŸimiz Nisan’da ABD’li General Joseph Votel’le görüÅŸmüÅŸtü.
 
 
DAÄžLICA VE AKTÜTÜN SALDIRILARININ FAÄ°LÄ°
 
Simi’nin 2007’de 12 askerin ÅŸehit edildiÄŸi DaÄŸlıca karakolu, 2008’de 17 ÅŸehidin olduÄŸu Aktütün karakolu ve 2011’de Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 25 askerin ÅŸehit edildiÄŸi saldırıları planlayan ve yürüten isim olduÄŸu belirtiliyor. Azad Simi ayrıca sınır hattındaki 12 karakola yapılan 104 MehmetçiÄŸin ÅŸehit olduÄŸu saldırıların emrini veren isim olarak Van, Hakkâri ve Şırnak BaÅŸsavcılıkları tarafından aranıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.