Sosyal Medya

Güncel

Dünyaca ünlü İrlandalı şarkıcı Müslüman oldu

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, 'Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor.' dedi.



Irish Post gazetesinde yer alan habere göre O'Connor, Twitter'da paylaÅŸtığı mesajlarda hayranlarına Katolik Hristiyanlığı terk ederek Ä°slam'ı seçtiÄŸini duyurdu.

O'Connor, "Müslüman olduÄŸum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doÄŸal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi Ä°slam'a götürüyor. Ä°slam tüm diÄŸer kutsal kitapları gereksiz kılıyor." ifadelerini kullandı.

51 yaşındaki ÅŸarkıcı, Müslüman olduktan sonra yeni bir isim alacağını ve bundan böyle "Åžüheda Davitt" adını kullanacağını belirtti.

Åžarkıcı, yeni ismi Åžüheda Davitt ile Twitter hesabından baÅŸörtülü fotoÄŸraflarını paylaÅŸtı.

Sanatçının, profil resmi yerine Amerikan spor giyim firmasının reklam sloganı "Just Do It (Yalnızca Yap)" üzerine "Wear Hicab" (Hicap Giy) ifadelerinin yer aldığı bir grafik-metin düzenlemesiyle deÄŸiÅŸtirdiÄŸi görüldü.

Davitt'in baÅŸörtülü bir fotoÄŸrafını paylaÅŸarak altına "Mutlu" notunu paylaÅŸması dikkati çekti.

Åžüheda Davitt, Bakara Suresi'nde geçen Hazreti Musa'nın "Böyle cahillerden biri olmaktan Allah'a sığınırım" sözünü paylaÅŸtı.

Sinead O'Connor, 1990'lı yıllarda KatolikliÄŸi seçerek Magda Davitt adını almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.