Sosyal Medya

Cemal Kaşıkçı'nın cinayet görüntüleri MİT'in elinde

Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi konsolosluğunda sorgulanma ve infaz görüntülerinin internet üzerinden Riyad'a izletildiğini öne sürerek, "Bundan CIA haberdar. O bilgiler MİT’in elinde de vardır büyük olasılıkla" iddiasında bulundu.



Suudi Arabistan KonsolosluÄŸu'nda 2 Ekim'de öldürüldüÄŸü açıklanan Cemal Kaşıkçı'nın cesedi halen bulunamadı. SoruÅŸturma devam ederken Genelkurmay Ä°stihbarat Dairesi BaÅŸkanı emekli korgeneral Ä°smail Hakkı Pekin, Cemal Kaşıkçı olayına iliÅŸkin Milliyet yazarı Tunca Bengin'e açıklamada bulundu.

Bengin, Pekin'in ÅŸu ifadelerini köÅŸesinde aktardı:

“Benim haber kaynaklarımdan ve diÄŸer ülkelerden edindiÄŸim bilgiler bunu doÄŸruluyor; Kaşıkçı, Riyad'la görüÅŸtürülüyor. Sorgulamayı ve infaz anını karşı taraf izliyor. Bundan CIA haberdar. O bilgiler MÄ°T'in elinde de vardır büyük olasılıkla. Bu arada MÄ°T'in elinde bunların CIA veya baÅŸka gizli servislerle konuÅŸmaları da olabilir. O telaÅŸla aradılarsa Amerikan istihbaratını.

Görüntülü konuÅŸmayı çok rahatlıkla elde edebilirsiniz. Tabii bunu kimse çıkıp da konsolosluÄŸu dinliyorum demez. Ama ABD bütün elçilikleri, konsoloslukları dinler. Bu kayıtlar da ABD istihbaratında kesin vardır. Bizim istihbaratımızın da bu konuda imkân ve kabiliyeti var.

Büyük olasılıkla yerli iÅŸbirlikçi falan yok. Ceset de bütün deÄŸil. Çıkartamazlar çünkü. Evet, diplomat oldukları için gümrükte aranmıyorlar ama böyle bir riski de göze alamazlar…"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.