Sosyal Medya

Yasalar neden Pitbull vahşetinin önüne geçemiyor?

Kırşehir'de sabah saatlerinde, ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Hatice Aydoğdu, okula gitmek üzere apartmanın önünde servis beklerken, Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Haberin görüntüleri korku filmi gibiydi.



Kızının yardım çığlıklarına koÅŸan anne, köpeÄŸin kafasına defalarca vurmasına raÄŸmen baÅŸarılı olamadı. Çevreden koÅŸup gelen üç-dört kiÅŸi de bir ÅŸey yapamadı;
Pitbull, kafasından yakaladığı Hatice'yi bırakmadı.
Bir adam elinde kalasla vurdu, Pitbull yine de bırakmadı.
Köpek, daha sonra annenin koluna yapıştı, boÄŸuÅŸmaca üç-dört dakika devam etti.
Hatice'nin parçalanan kafasına, ayağından alınacak doku nakledilecek.
EÄŸer anne, kızının çığlıklarını duymasaydı; o Pitbull, zavallı çocuÄŸu öldürebilirdi. Bu köÅŸede Pitbull terörü ile ilgili defalarca yazı yazmaktan bıktım ama deÄŸiÅŸen bir ÅŸey yok. Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü maddesinde açıkça yazılmış: 'Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino ve Fila Brasileiro türü, tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirmek, ülkemize giriÅŸini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.' Bu yasa 18 yıldır var ama uygulayan yok.
Normalde bu köpekleri bulundurmanın cezası 3 bin lira.
Ayrıca köpeÄŸin, sahibinden alınması da gerekiyor. Bu köpekleri sırf güç gösterisi olsun diye ya da ego tatmini için gezdiren birçok sorumsuz insan var.
Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı, bu yasayı iÅŸler hale getirmek için ne zaman harekete geçecek?
 
Mevlüt Tezel - Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.