Sosyal Medya

Muhammed bin Selman'ın sonu Roma İmparatoru Caligula gibi olacak

"Suudi Arabistan Üzerine: Halkı, Geçmişi, Dini, Fay Hatları ve Geleceği" kitabının yazarı da olan House, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde, Suudi Arabistan'dan önemli bir ismin Kaşıkçı cinayetine ilişkin Prens Muhammed'in akıl sağlığını sorguladığını ve sonunu Roma İmparatoru Caligula'ya benzettiğini yazdı.



House, Veliaht Prens'in de benzer bir ÅŸekilde genç yaÅŸta iktidara gelen Caligula gibi "büyük projeler yapmayı, büyük eÄŸlenceler tertip etmeyi ve en önemlisi etrafındakileri aÅŸağılamayı sevdiÄŸini" öne sürdü.
 
Prens'in, kraliyet ailesi mensuplarını tutuklatmasından Lübnan BaÅŸbakanı Saad Hariri'yi Riyad'da istifa ettirmesine ve Katar'a ambargo uygulanmasına kadar birçok tartışmalı kararı iktidarını pekiÅŸtirmek için verdiÄŸini belirten yazar, ÅŸimdi de en yakınındaki isimlerin Kaşıkçı'yı öldürülmekle suçlandığını hatırlattı.
 
House, Kaşıkçı cinayetine karışan isimlerin cezalandırılmamasının özellikle ABD Kongresi ile Riyad yönetimi arasındaki iliÅŸkileri bozacağı öngörüsünde bulundu.
 
Muhammed bin Selman'ın en yakınındaki isimlerin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruÅŸturmasında tasfiye edilmesinin ise yakın çevresini kısa sürede birbirine düÅŸürebileceÄŸini kaydeden yazar, bunun da Prens'in geleceÄŸini tehdit edebileceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.